JR Wellen
Image default
Banen en opleidingen

Aanwerving van personeel bij de politie valt stil

Er is een stijging in het tekort aan nieuwe politie agenten. Zeker in de tijd van nu is dit vrij ontrustend. De selectiedienst die politie rekruteert hebben zich collectief ziek gemeld, uit schrik dat de nieuwe hervormingen onveiligheid gaan creëren.

Op de moment zijn er meer dan 4000 vacatures niet ingevuld. met andere woorden mensen happen niet toe naar de openstaande vacatures. Of dit nu ligt aan het feit dat de vacatures niet aantrekkelijk genoeg zijn, of het beroep minder en minder populair wordt, is nog te bepalen. 

Wat wel zeker is, is dat men al 2 jaar werkt aan interne veranderingen, die moeten leiden tot externe aantrek. Een strenge selectie is een must. Daarom schakelen ze over naar computer testen en proeven. 

Een mogelijke oplossing zou zijn om te werken met externe job sites zoals Vindazo, om meer kandidaten over de vloer te krijgen en personeel vinden. Hierdoor zal ook de selectie minder hard door het aantal kandidaten snijden, waardoor er meer jobs ingevuld geraken.

Het idee om externe job sites in te schakelen is zeker geen slecht idee, sinds het hoofd rekrutering van de politie haar ontslag heeft genomen. 

‘KORTERE MAAR BETERE REKRUTERING’

In de toekomst wilt men meer gaan focussen op een kortere maar qualitatief vollere rekrutering. 

Zie andere services voor werkgevers: Multiposter, CV parsing, Marketing automation

 

 

https://www.dergatsjev.be/search/label/HR