Finance recruitment: getoetst op kennis, ervaring en persoonlijkheid

Tegenwoordig gaan veel medewerkers in de finance met pensioen. Dit betekent dat er nieuwe krachten moeten komen, maar u wilt wel dezelfde kennis als de ervaren werknemers hadden. Dus hoe zorgt u er als ondernemer voor dat u de juiste kennis en ervaring aantrekt voor uw bedrijf? Scope Finance treedt graag op als verbinder tussen u als werkgever en geschikte kandidaten. Tijdens het finance recruitment proces wordt zowel de opdrachtgever als de kandidaat van A tot Z begeleid. De werving en selectie begint bij een intakegesprek waarbij wordt getoetst of de kandidaat qua ervaring, kennis en persoonlijkheid past bij uw bedrijf. Het traject eindigt met een evaluatie. Of eigenlijk eindigt het nooit, want het evalueren van het proces is natuurlijk nooit helemaal af.

Ervaren personeel nodig? Dit finance recruitment bureau doet graag een duit in het zakje

U bent op zoek naar een ervaren medewerker in de finance die snel uit de voeten kan binnen uw organisatie. U wilt uw bedrijf namelijk naar een hoger niveau tillen. Echter, het is erg lastig om een geschikte kandidaat te vinden. Maar de specialist heeft een goede oplossing voor u. Schakel daarom Scope Finance in voor finance recruitment. Dankzij een groot netwerk biedt dit bureau u nieuwe kanalen, vijvers, waar u wellicht nog niet aan gedacht heeft. Maak anders eens een kennismakingsafspraak en kom erachter hoe deze expert u de helpt bij het vinden van de juiste kandidaten voor uw organisatie!

Finance recruitment: leer de persoon achter het CV kennen

Denkt u ook dat recruiters hun kandidaten vaak behandelen als nummers? Iedereen in de financiële wereld wordt aangesproken en bekeken of hij of zij een geschikte kandidaat zijn. Bij de specialist gaat dit heel anders. Bij Scope Finance schieten ze liever met scherp, gericht en doeltreffend. En daarvoor is de persoon achter het cv belangrijk! Pas dan kunt u beoordelen of een persoon ook qua persoonlijkheid en werkinstelling past bij uw bedrijf. Finance recruitment via deze partij zorgt dan ook voor veel kwalitatievere matches. Dat scheelt u als opdrachtgever ook nog eens een hoop tijd omdat u minder kandidaten hoeft te interviewen.