JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Hoe werkt een airconditioning?

Één van de werkzaamheden van Callens&EMK is het installeren en onderhouden van HVAC systemen. Deze afkorting staat voor drie luchtbehandelingen:

–          Heating

–          Ventilation

–          Air Conditioning

In dit artikel wordt gesproken over de laatste luchtbehandeling in de afkorting, namelijk de werking van de airconditioning. Velen zullen denken dat een airconditioner koude lucht de ruimte in blaast, maar feitelijk wordt er gebruik gemaakt van een ander natuurkundig verschijnsel.

Warme lucht wordt aangezogen en gekoeld

De warme lucht die aanwezig is in een ruimte, wordt door de airconditioning aangezogen. Binnenin het systeem gaat de lucht door een ruimte waar vloeistof wordt verdampt. Tijdens dit proces van verdampen wordt de warmte uit de lucht weggenomen. Vervolgens wordt de geproduceerde koude lucht weer naar buiten gestuurd door de kanalen van de airconditioning. Daarnaast is het mogelijk dat er vocht aan de lucht onttrokken wordt, zodat de lucht niet alleen gekoeld wordt, maar ook gedroogd.

Ventilator in de airconditioning

In de airconditioner is een ventilator aanwezig. Het hierboven beschreven proces, wordt aangestuurd door de ventilator. Deze zorgt ervoor dat de lucht langs een koelelement in de airconditioner wordt geblazen. De aanwezige koelvloeistof in het element zorgt ervoor dat de aanwezige warmte in de lucht verdampt. Bij verdamping wordt er – volgens de natuurkunde – warmte aan de omgeving onttrokken. Er wordt dus eigenlijk geen koele lucht geproduceerd, maar de warmte wordt uit de warme lucht weggehaald.

Callens&EMK en airdoncitioning

Callens&EMK biedt totaaloplossingen op het vlak van industriële conditionering. Dit houdt in dat wij garant staan voor de meest geavanceerde oplossingen met betrekking tot airconditioning. Onze klanten kunnen rekenen op een volledige, verticale geïntegreerde dienstverlening.

Industriële verwarming op uw kantoor?

Bent u op zoek naar industriële verwarming voor bij u op kantoor? Wilt u de processen vergemakkelijken, op lange termijn veel geld besparen & een steentje bijdragen aan het milieu? Kies dan voor oplossingen in de industriële verwarming!

 

Gerelateerde artikelen

SAM Design Den Haag

Zo gaat de accu van je laptop langer mee!

Botox en ouder worden