JR Wellen
Image default
Management

MBA management

Speciale overwegingen

De meest prestigieuze MBA-programma’s hebben de bijnaam “M7 MBA-programma’s”. Deze scholen omvatten:

 

Harvard Business School.

Stanford Graduate School of Business.

MIT Sloan School of Management.

Northwestern University’s Kellogg School of Management.

Universiteit van Chicago’s Booth School of Business.

Wharton School aan de Universiteit van Pennsylvania.

Columbia Business School.

Aanvaarding op een M7-school wordt moeilijker geacht dan aanvaarding op niet-M7-scholen. Bovendien is het collegegeld aanzienlijk hoger op M7 scholen, hoewel er meestal financiële hulp, beurzen, of sponsoring beschikbaar is.

 

Gebruikte MBA-opleidingen

In het algemeen biedt een MBA de houders van een diploma twee mogelijkheden: een versnelde vooruitgang in de carrière die ze reeds nastreven of een sterke pivot in een nieuwe richting met een nieuwe verworven vaardigheden.

 

De Wharton MBA van de Universiteit van Pennsylvania communiceert de volgende voordelen en toepassingen van een MBA aan haar potentiële kandidaten:

 

Groter bewustzijn van een wereldwijde markt. Kandidaten kunnen hun MBA gebruiken om beter te begrijpen wat er gaande is in verschillende gebieden van de wereld.

Verbeterde Communicatie Vaardigheden. MBA kandidaten moeten vaak communiceren met andere professionals, onderzoekspapers schrijven, en formele presentaties geven. MBA kandidaten kunnen hun cursus gebruiken om hun vermogen om met anderen in contact te komen en relaties op te bouwen te verbeteren.

Professioneel Netwerk Uitbreiden. Een MBA diploma kan gebruikt worden voor de mensen die je onderweg ontmoet. Het ontmoeten van anderen, het smeden van relaties, en het opbouwen van een netwerk is een centraal voordeel van een MBA-programma. Naast de verkregen kennis, kan het MBA-programma worden gebruikt om verbinding te maken met anderen met het vooruitzicht van wederzijds voordeel op lange termijn met uw collega’s. Door middel van formele of informele netwerken, kunt u informatie of ideeën uitwisselen met gelijkgestemde individuen.

Verhoogde kansen op een baan. MBA kandidaten zijn vaak meer gewild in vergelijking met andere kandidaten op basis van hun bewezen vaardigheden en toewijding aan hun beroep. Bovendien kunnen doorgroeimogelijkheden of hogere functies beschikbaar komen voor kandidaten die anders niet in aanmerking zouden komen.

Beter tijdbeheer. MBA-kandidaten moeten wellicht jongleren tussen school, werk, gezin en levensverplichtingen. Een vaak over het hoofd gezien nut van een MBA-programma is de zachte vaardigheid van het beheren van prioriteiten, het halen van deadlines, en het organiseren van iemands tijd om aan alle verwachtingen te voldoen.

 

In het afgelopen decennium hebben meer Amerikanen prioriteit gegeven aan hoger onderwijs. In 2021 hadden 24,1 miljoen Amerikaanse burgers van 25 jaar en ouder een masterdiploma (niet noodzakelijk een MBA). Dit is een stijging van meer dan 8 miljoen burgers in vergelijking met 2011.

 

Vereisten voor kandidaten voor een MBA-graad

Elk MBA programma zal andere eisen hebben. Meer prestigieuze programma’s of scholen zullen meer concurrentie hebben, en deze programma’s zullen vaak meer eisen stellen aan kandidaten alvorens ze te accepteren in de school. Bijvoorbeeld, de volgende lijst is afkomstig van de Universiteit van Washington (Bothell)’s MBA-programma toelatingseisen:

 

Twee of meer jaren van full-time, professioneel niveau werkervaring.

Twee (of meer) korte essays.

Twee professionele referenten.

Officiële 4-jarige Bachelor’s degree transcript.

Aantonen van Engelse taalvaardigheid (programma en kandidaat afhankelijk)

Minimaal 3.0-grade point average voor de afgelopen 90 kwart credits of 60-semester credits.

Gesprek met toelatingscommissie voor acceptatie of beslissing.

Sommige programma’s vereisen de indiening van een GMAT/GRE-score. Andere programma’s zoals UW-Bothell kan tijdelijk hebben afgezien van de eis.

MBA Degree Kosten

Aangezien programma’s verschillende diensten en voordelen bieden, zullen de kosten van een MBA sterk variëren per programma en school. Top-tier MBA-programma’s zullen vaak duurder zijn dan lokale, kleinere opties.

 

In 2022 bedroeg het eerstejaarsbudget voor het Wharton MBA-programma bijna $ 119.000. Dit omvat $ 85.000 voor collegegeld, $ 23.000 voor kost en inwoning, $ 7.000 voor boeken en benodigdheden, en $ 4.000 voor ziektekostenverzekering. Wharton biedt vele Fellowship Programs aan om de financiële last van het programma te verlichten.

 

 Andere tweejarige, voltijdse programma’s kunnen vergelijkbare uitgaven opleveren; een geschat tweejarig programma aan de Universiteit van Chicago kostte bijna $ 156.000.

 

Kortere termijn of online programma’s kunnen aanzienlijk goedkoper zijn. Bijvoorbeeld, een online MBA aan het Eller College of Management via de Universiteit van Arizona kost $ 51.525. Het programma wordt gepromoot als voltooibaar in zo weinig als 14 maanden.

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/