JR Wellen
Image default
Dienstverlening

Pijnrevalidatie, hoe werkt dat eigenlijk?

Hoe ziet een behandeling bij Revalis voor chronische pijnklachten er precies uit? Voordat ze bij deze specialist beginnen met de behandeling, maken ze gebruik van het biopschychosociaal model. Hiermee worden chronische pijnklachten in kaart gebracht. Binnen dit model staan drie factoren centraal: biologische, psychische en sociale factoren. Omdat chronische pijn dus uit meerdere factoren bestaat, is een multidisciplinaire behandeling van groot belang. Het behandelteam van Revalis bestaat dan ook uit onder andere een fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en revalidatiearts. Door goed samen te werken, is de kans groot dat de pijnrevalidatie ook bij uw pijnklachten werkt. Interesse in pijnrevalidatie van Revalis? Vraag dan om een verwijzing van uw huisarts of specialist en meld u vandaag nog aan.

Pijnrevalidatie bestaat uit drie fasen

Revalidatie bij chronische pijnklachten verloopt in verschillende fases. De eerste fase waar u doorheen gaat bij de revalidatie van uw pijnklachten, is de screeningsfase. Allereerst vult u een korte vragenlijst in zodat de revalidatiearts uw antwoorden kan analyseren. Aan de hand van de uitkomst volgen aanvullende vragenlijsten zodat tijdens het eerste consult direct bij de kern begint. Wanneer u in aanmerking komt voor het pijnrevalidatieprogramma, worden er aanvullende fysieke en mentale onderzoeken gedaan. Wanneer alle resultaten binnen zijn, bespreekt het gehele revalidatieteam wat een juiste behandeling voor uw pijnklachten is. Het begin van het traject zal als intensief ervaren worden, wat langzaam afbouwt. Na ongeveer tien weken moeten de pijnklachten aanzienlijk minder zijn. Uiteraard wordt u na het behandelingstraject begeleidt totdat u de nieuwe aangeleerde vaardigheden de dagelijkse situaties kunt toepassen.

Hoe om te gaan met chronische pijnklachten?

Het is erg vervelend wanneer u continu klachten van pijn ervaart aan bijvoorbeeld uw schouder, nek of rug. Hierdoor kunt u er onmogelijk onderuit om uw dagelijkse bezigheden uit te voeren. En dat terwijl u vroeger vol in het leven stond en nergens last van had. Vaak komen de chronische pijnklachten niet alleen uit het lichaam, maar speelt gedrag, gezondheid en maatschappelijke participatie ook een rol. Daarom richten de specialisten van Revalis zich niet enkel op de ziekte en zorg, maar juist op de maatschappelijke participatie. Zo wordt er tijdens de pijnrevalidatie fysiotherapeutische behandelingen met psychologische bijeenkomsten gecombineerd, zodat u na een tijdje om kunt gaan met uw chronische pijnklachten. U wilt toch ook weer meedoen in de maatschappij?