JR Wellen
Image default
Particuliere dienstverlening

Vind de groenste energieleverancier voor de overstap van aardgas naar groene energie

Tegen 2050 moeten alle huishoudens in Nederland zijn afgestapt van koken en verwarmen op aardgas. Momenteel zijn er nog zeven miljoen gezinnen die de stap moeten maken. Om te voorkomen dat dit aantal zou groeien, worden nieuwbouwwoningen en nieuwe wijken niet langer voorzien van de nodige infrastructuur en gasaansluiting. Woon jij echter in een oudere woning die nog verwarmt op aardgas en wil je alvast overstappen naar een andere energiesoort? Dan moet jij waarschijnlijk ook op zoek naar een nieuwe leverancier die werkt met duurzame energie. Maar, welke energieleverancier is het groenst? Dit kom je snel te weten op de website van Welke Energieleverancier. Deze website helpt je met het vinden van de beste energieleverancier voor jouw situatie.

Welke energieleverancier is het groenst? Doe een online vergelijking!

Verwarm jij nog met gas en ben je op zoek naar een alternatief voor de traditionele ketel? Omdat het gebruik van aardgas tegen 2050 moet stoppen, is het een goed idee om alvast over te stappen naar alternatieven en duurzamere energie. Welke Energieleverancier helpt je met het vinden van de groenste en goedkoopste energieleverancier voor jouw thuissituatie. Zij geven de leveranciers een score op basis van duurzaamheid, die gebaseerd is op een grootschalig onderzoek door Greenpeace en partners. Wist jij trouwens dat er zes energieleveranciers zijn die enkel groene energie leveren? Welke Energieleverancier toont je in een oogopslag welke dit zijn. Zo krijg je meteen een antwoord op deze vraag: ‘welke energieleverancier is het groenst?’

Ontdek waar jouw groene stroom wordt opgewekt

Aardgas moet binnen enkel jaren volledig verdwijnen uit Nederlandse huishoudens. Dit werd besloten ten gevolge van het klimaatakkoord van Parijs en de Energieagenda. Daarom wordt steeds meer gebruikgemaakt van groene stroom. Deze wordt in Nederland geleverd door verschillende leveranciers. Weet jij echter waar deze stroom vandaan komt? Een deel van de groene stroom wordt geproduceerd in Nederland door onder andere waterkrachtcentrales, windmolens en zonnepanelen. Echter wordt een deel geïmporteerd uit bijvoorbeeld Scandinavië, waar een overschot aan groene energie is. Dit is natuurlijk minder duurzaam, waardoor de groenste Nederlandse leveranciers dit vermijden. Wilt jij weten waar jouw groene energie wordt opgewekt en welke energieleverancier het groenst is? Ontdek het met behulp van Welke Energieleverancier.