JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Voordelen van LED strips als led verlichting

Wat zijn de voordelen van LED strips?

 

LED verlichting zie je steeds meer en in steeds meer huizen en bedrijven toegepast. Uiteraard komt dat in de eerste plaats omdat LED verlichting zorgt voor een leuke besparing op je energierekening. Maar er zijn meer voordelen zoals bijvoorbeeld bij LED strips.

 

Wat is het grootste voordeel van een LED strip?

Een LED strip biedt natuurlijk als belangrijkste voordeel dat deze een stuk energiezuiniger dan normale verlichting met dezelfde lichtopbrengst. Wanneer je een normale lamp met LED verlichting zou vergelijken dan ben je voor de gewone lamp aan energie al gauw 7 tot 8 keer meer kwijt. Bedenk dus eens wat het scheelt als je al je lampen zou vervangen door LED lampen.

 

LED strip creëert sfeer

De LED strip heeft ten opzichte van andere LED verlichting natuurlijk de specifieke eigenschap dat deze heel flexibel inzetbaar is. Het is geen lamp die je in een fitting plaatst, maar je bevestigt de LED strip op een plek die jou het beste uitkomt. Hierdoor kun je plekken verlichten die je anders misschien niet zo snel van een lampje zou voorzien. Daarnaast is deze vorm van LED verlichting vaak voorzien van de mogelijkheid om van kleur te veranderen. Zo kies je voor een felle kleur groen tijdens een feestje of een zacht roze tijdens een romantisch avondje met je geliefde.

 

Een LED strip kan overal

Het is natuurlijk hartstikke mooi om een LED strip achter je kast te bevestigen, maar een andere optie is rondom een schilderij of een klok. Of wat dacht je van de onderkant van je bar of tafel in je keuken? Je kunt het zo gek niet bedenken of er kan wel LED verlichting geplaatst worden. En aangezien er ook waterdichte LED strips te krijgen zijn, kun je zelfs je tuinpad van LED verlichting voorzien.

 

De voordelen van LED strips zijn zoals je ziet eindeloos, dus laat je creativiteit de vrije loop.

http://www.leds-depot.be/led-strips.html

Gerelateerde artikelen

De verandering van de samenleving

Voorbereiden op het vinden van een nieuwe baan

iPhone reparatie Enschede