JR Wellen
Image default
Woning en Tuin

Waarom kiezen voor een ronde eettafel?

Wanneer we een nieuwe eettafel uitzoeken gaan we vaak voor een rechthoekige eettafel. Dit is vaak niet omdat we het per se mooier vinden, maar omdat we deze vorm gewend zijn. Een rechthoekige eettafel kan een goede optie zijn, maar er zijn veel meer vormen waar je uit kunt kiezen. Een ronde eettafel wordt ook steeds populairder. Dit omdat men begint in te zien dat er eigenlijk heel erg veel voordelen aan een ronde eettafel zitten. Van praktische redenen tot decoratieve redenen. Twijfel je nog of je nieuwe eettafel rond of rechthoekig moet zijn? Lees dan snel deze voordelen door waarom een ronde eettafel misschien net wat leuker en praktischer is.

  1. Een ronde eettafel neemt minder ruimte in beslag

Een ronde tafel is geschikt voor elke ruimte. Of je nu een grote ruimte hebt of een wat kleinere ruimte, een ronde tafel zal hier beter in passen. Omdat de ronde vorm geen hoeken heeft zoals een rechthoek, kun je de tafel op veel meer plaatsen kwijt. De tafel neemt minder ruimte in beslag en je bepaalt zelf hoeveel stoelen je om je tafel heen zet. Rechthoekige tafels zijn meestal tafels gericht op een aantal personen. Tafels die speciaal gemaakt zijn voor vier gasten, zes gasten of twaalf gasten. Bij een ronde tafel kan je hier zelf een beetje mee spelen. Aan een ronde eettafel zitten, zitten net wat minder regels vast. De ronde tafel leent zich ook perfect voor een oneven aantal stoelen.

2. Een ronde eettafel is ontzettend gezellig

Een ronde eettafel creëert echt wat extra sfeer in huis. Als je een groot gezin hebt of vaak vrienden en familie ontvangt, zit je waarschijnlijk graag aan de eettafel. De eettafel is de tafel in huis waarbij alles gebeurd. Samen eten, samen drinken en samen nog even na borrelen. Als je aan een rechthoekige tafel zit, zit iedereen lijnrecht over elkaar. Je hebt enkel geluk als je in het midden van de tafel zit, dan kun je nog met iedereen converseren. Wel is het ietwat vervelend omdat het zal lijken alsof je een tenniswedstrijd zit te kijken. Je ene gesprekspartner zit links en je andere gesprekspartner zit rechts. Dat is niet heel erg handig. Bij een ronde tafel heb je dit probleem niet. Iedereen kan makkelijk met elkaar converseren en lachen. Je kunt elkaar aankijken en het zorgt direct voor meer verbondenheid en gezelligheid. Urenlang kletsen en tafelen doe je met een ronde tafel.

3.  Geen punten waar je je aan kunt stoten

Een andere reden waarom een ronde tafel fijn is, is dat er geen scherpe hoeken aan zitten zoals bij een rechthoekige tafel. Ben jij iemand die zich vaak stoot tegen de meubels in huis of heb je jonge kinderen in huis wonen? Dan is een ronde tafel de perfecte, veilige tafel om in huis te hebben. Stoot je je onverhoopt toch een keer aan de tafel, geen probleem. Door de ronde vorm van de tafel zal je dit waarschijnlijk niet eens voelen. 

4. Makkelijk extra zitplaatsen creëren

We noemden het hierboven al even, maar met een ronde tafel creëer je makkelijk extra plaatsen aan tafel. Omdat bij een ronde tafel er niet een voorgeschreven regel is voor hoeveel mensen de tafel geschikt is, bepaal jij zelf hoeveel stoelen je er bij zet. Je kunt er ook veel makkelijker extra stoelen bij plaatsen, handig wanneer je gasten ontvangt. Als je normaal je ronde tafel tegen de muur zet en er om heen gaat zitten, kun je bij bezoek ook de tafel van de muur af trekken en de tafel rondom vullen met stoelen. Zo heb je heel snel nieuwe zitplaatsen gecreëerd. Handig toch?