JR Wellen
Image default
Woning en Tuin

Afvoerproblemen in Antwerpen

We gebruiken tegenwoordig dagelijks onze afvoeren in onze huizen en bedrijven. Jammer genoeg heeft iedere afvoer kans om verstopt te raken wanneer we deze dagelijks gebruiken. Wanneer we alleen water door de afvoer zouden spoelen zou dit geen probleem zijn, de praktijk leert dat er echter ook een hoop andere dingen door de afvoer worden gespoeld. Dit zorgt ervoor dat er ieder jaar in Antwerpen weer talloze verstopte afvoeren gemeld worden. Om dit te vermelden hebben we de volgende informatie voor u verzameld. 

Afvoerproblemen herkennen

Een verstopte afvoer ontstaat meestal niet in één dag, maar dit duurt een tijdje. Tijdens de ontwikkeling van een beginnende verstopping tot een hardnekkige verstopping kun je een aantal dingen opmerken. Het begint in de meeste gevallen allemaal met een borrelend geluid uit de afvoer. Vervolgens kan het zo zijn dat u een vieze rioollucht gaat ruiken afkomstig uit de desbetreffende afvoer. Wanneer u nu nog steeds niets gedaan heeft aan het probleem zal het water steeds langzamer weg gaan lopen totdat het helemaal niet meer wegloopt. U heeft dan te maken met een hardnekkige verstopping.

Oorzaken van een verstopte afvoer

Een afvoer is er voor gemaakt om water af te voeren en zal ook nooit verstoppen zolang er alleen maar water door de afvoer loopt. Wanneer er andere dingen door de afvoer spoelen neemt de kans op een verstopping al snel toe. Hier een aantal voorbeelden van dingen waar u mee op moet letten wanneer u ze door de afvoer spoelt:

  • Haren

  • Vetresten

  • Etensresten

  • Zeepresten

  • Objecten

  • Vochtige doekjes

Wanneer u al deze voorwerpen zo min mogelijk door de afvoer spoelt zal de kans op een verstopping afnemen. 

Afvoer ontstoppen

Heeft u nu toch een verstopte afvoer treur dan niet. De vakmannen van Ontstoppingsbedrijf Antwerpen helpen u graag met dit probleem oplossen. Ze hebben al jaren ervaring met het ontstoppen van afvoeren in Antwerpen en omstreken. Ze beschikken over professioneel apparatuur om uw probleem zonder schade op te lossen. Bel of mail ze dus zeker voor een afspraak. 

https://www.ontstoppingsbedrijf-antwerpen.be/