JR Wellen
Image default
Woning en Tuin

Daar is het ongedierte weer!

In deze tijden wil je natuurlijk graag lekker buiten zitten om van het weer te genieten. Maar dit zal ooit wat lastig gaan, want door dit lenteweer komt er ook weer veel ongedierte tevoorschijn! De vliegen, muizen, mieren en duiven komen trekken er weer massaal op uit. Wat kun je doen tegen deze beestjes, zodat jij weer rustig in je tuin kunt zitten?

Waar komt het ongedierte vandaan?

Het warme weer doet het ongedierte ontwaken uit hun heerlijke winterslaapje. Ze komen rustig op gang en trekken vervolgens als de wiedeweerga er op uit. Dat zul je vast al gemerkt hebben! De duiven maken hun aanwezigheid duidelijk merkbaar met hun gezang. En je kunt eten niet zomaar onafgedekt laten staan, want dan proberen de mieren, muizen of vliegen het te kapen!

Is er meer ongedierte dan normaal?

Misschien was het je ook al opgevallen dat er wel meer ongedierte lijkt te zijn dan gewoonlijk. Dat heeft twee belangrijke reden:

  1. Het is eerder in het jaar al warmer, waardoor het ongedierte eerder tevoorschijn komt. 

  2. We hebben een zachte winter gehad, wat betekent dat er meer ongedierte heeft kunnen overleven. 

Dit betekent helaas ook dat je misschien wat meer last zult hebben van de beestjes! Hoe zorg je dan dat je jezelf niet gek laat maken door al dit ongedierte?

Wat kun je zelf doen tegen het ongedierte?

Je kunt zelf een aantal dingen ondernemen om de beestjes ietwat terug te dringen. Zorg altijd dat je jouw eten en drinken goed afdekt. Ook is het belangrijk om je afval direct op te ruimen en op te bergen in een afgesloten prullenbak of container. Maar je kunt natuurlijk niet helemaal voorkomen dat de beestjes je lastig zullen vallen als je buiten zit. 

Schakel bij overlast een ongediertebestrijder in

Heb je echt overlast van al het ongedierte? Dan is het slim om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij helpt je namelijk snel van de beestjes af en zorgt altijd dat het op een professionele en veilige manier gebeurt. Een erkende ongediertebestrijder vind je direct op de website van Beestjeskwijt. Dankzij hun landelijk netwerk van ongediertebestrijders is er ook altijd een bestrijder beschikbaar voor jou! Maak via de website direct een afspraak en geniet ook weer van de heerlijke lente!

https://beestjeskwijt.be/