JR Wellen
Image default
Financieel

Geen inkomsten door Corona

Veel jongeren hebben een studenten job in België. Door de corona crisis worden de inkomsten van deze jongeren een stuk minder. Doordat de meeste jongeren in de horeca werken komen ze in de problemen. Veel horecaplekken hebben hun deuren moeten sluiten door de lockdown. Veel van deze jongeren zitten hierdoor zonder werk. Dit is ook een flinke tegenslag in de portemonnee. Van zo’n 40 procent van de jongeren is hun studenten job tijdens de lockdown komen te vervallen. Van deze groep is 10 procent van de jongere ouder dan 25 jaar ook tijdelijk werkeloos.

Geldproblemen

Corona heeft veel impact op iedereen. De impact verschilt per leeftijdscategorie. Ongeveer 45 procent van de jongeren in België tussen de 16 en 30 jaar heeft geldproblemen door de corona crisis. Hiervan heeft 1 op de 8 van de ondervraagde jongeren zware financiële problemen. Dat is niet niks.

Hoe komen de jongeren door de corona crisis?

De jongeren die geld mislopen doordat hun studenten job tijdelijk wegvalt kunnen vaak geholpen worden door hun ouders. Helaas kunnen de ouders ook steeds minder financieel ondersteunen door de crisis. Ongeveer 8 op de 10 jongeren komen nog rond en kunnen zelfs nog wat sparen. Vaak komen de jongeren in problemen wanneer er onverwachts grotere uitgaves gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld wanneer het studiegeld betaalt moet worden of wanneer ze een fiets of tweedehands auto nodig hebben. Vaak kiezen jongeren er dan voor om een persoonlijke lening af te sluiten. Voor deze persoonlijke lening krijg je dan meteen geld die je voor je uitgaves kunt gebruiken. Achteraf betaal je je persoonlijke lening terug. Zorg wel altijd dat je je goed inleest hoe het werkt en wat er mogelijk is. Vaak is financiële kennis essentieel om beter tegen financiële tegenslagen te kunnen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/