JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Geen laptop die match met jou? Stel je eigen samen!

Geen laptop die match met jou? Stel je eigen samen!

 

Laptops zijn erg handig. Je kan ze makkelijk overal mee naar toe nemen, wat bij een computer natuurlijk niet kan. Er bestaan al heel veel verschillende laptops en voor bijna iedereen is er een goede match. Ik heb bijvoorbeeld laatst een nieuwe school laptop gekocht. Ik wilde er graag op kunnen fotoshoppen, maar ook gewoon op kunnen gamen. Ik heb uiteindelijk een Asus genomen.

Wat nou als je geen laptop kan vinden die bij jou past? Dan kan je altijd nog een laptop zelf samenstellen. Er zijn bedrijven die dit met alle liefde voor je doen. Je moet van te voren natuurlijk wel een beetje weten wat je wil, want je moet behoorlijk wat keuzes gaan maken. Doe dus eerst research voordat je iets gaat samenstellen om er voor te zorgen dat als je gaat samenstellen je precies weet wat alles betekend en doet. Dat voorkomt dat je fouten gaat maken.

Het eerste wat je moet uitkiezen is het model, behuizing en de schermgrootte. De behuizing kan namelijk van kunststof of metaal zijn.  Als je weet wat je wil kan je gaan kijken naar wat voor processor erin moet. Trekt iets van Intel Core je misschien aan, of ga je liever voor de AMD Ryzen?

Dan nog iets belangrijks: de videokaart. Het ligt er net aan wat je met je laptop wil gaan doen. Wil je net zoals ik gaan fotoshoppen en kunnen gamen? Ik raad dan de Nvidia RTX Graphics kaart aan. Die heb ik nu en bij mij werkt alles heel goed!

Ook moet je kiezen of je bijvoorbeeld Windows er op geïnstalleerd wil hebben. Er zijn bedrijven die alleen Windows aanbieden, maar sommige bedrijven kunnen ook een Linux laptop leveren. Linux is een open source software. Dit betekend dat iedereen het kan gebruiken en dat iedereen eventuele updates kan laten installeren als ze dat willen.

Wat voor laptop je ook wilt, als je het zelf samenstelt heb je gegarandeerd een match!

https://laptopzelfsamenstellen.nl/