JR Wellen
Image default
Woningen

Het belang van een ventilatiesysteem in je woning of werkplek

Geen of een slecht werkend ventilatiesysteem kan bijwerken aan een slechte gezondheid. In een huis, je kantoor, de fabriek waar je werkt, de supermarkt waar je boodschappen, de sporthal waar je tennist, overal hangt een ventilatiesysteem.

Het is belangrijk dat lucht goed gereinigd, gefilterd en geventileerd wordt. Zoals je je misschien kan voorstellen komen er veel mensen in een ruimte, en die nemen stofjes en bacteriën mee naar binnen. Waar dit buiten misschien wat makkelijker wegwaait en geventileerd wordt, blijft dit binnen hangen.

Als dit niet gefilterd en geventileerd wordt lopen andere mensen kans op het inademen van schadelijke lucht en dit heeft effect op hun gezondheid.

De verschillende ventilatiesystemen die je kan aanschaffen

Hoe kan je nu tegengaan dat iemands gezondheid wordt aangetast door slechte lucht? Dat wordt in deze alinea uitgelegd. Er zijn veel verschillende soorten systemen. Deze vallen onder drie soorten: mechanische ventilatie, vraaggestuurde ventilatie en natuurlijke ventilatie. Onder mechanische ventilatie kunnen mechanische ventilatie door natuurlijke luchttoevoer en mechanische ventilatie middels een WTW-unit vallen.

Het beste ventilatiesysteem

Van bovengenoemde systemen zijn de mechanische systemen het beste voor de gezondheid van de bewoner of bezoeker. Het gebruik van vraag-gestuurde ventilatie is naast voordelig, omdat je het alleen gebruikt als het echt nodig is, ook een goede optie als het gaat om ventilatie van slechte lucht. Met natuurlijke ventilatie blijft de ventilatie niet lang van duur nadat alle ramen gesloten zijn en dat is daarom ook de slechtste optie.

https://www.ventilatie.net