JR Wellen
Image default
Gezondheid

Informatie over wat een detox kuur is

Je gezondheid onder controle hebben is cruciaal. Daarom detoxen zoveel mensen van tijd tot tijd om hun systeem te resetten en in balans te houden. Slechte gewoonten zijn prima, zolang ze niet schadelijk worden voor je gezondheid. Een detox, ook wel ontgifting genoemd, is het proces waarbij het menselijk lichaam giftige stoffen ( alcohol, bacteriën, virussen, enz.) en natuurlijke afvalstoffen (ureum, urinezuur, enz.) uitscheidt. Je kunt schadelijke stoffen verwijderen via een of meer kanalen: de huid (via zweten), de nieren (via urine), of de dikke darm (via ontlasting). Kom de ervaringen van een detox kuur te weten en hoe het werkt. 

Beginnen met een kuur

Er zijn een aantal methoden om het lichaam te ontgiften, waaronder het gebruik van een sauna of het nemen van een bad met bepaalde kruidenmiddelen. Naast het drinken van veel water, gezond eten en lichaamsbeweging kunnen mensen ook op andere manieren ontgiftingskuren gebruiken. Detoxkuren kunnen zo eenvoudig zijn als water drinken, gezond eten en sporten, of ingewikkelder, zoals vasten, supplementen nemen en klysma’s uitvoeren. Het lichaam krijgt een pauze van de dagelijkse stress en kan zich dan concentreren op het elimineren van gifstoffen. Wanneer mensen een detox gebruiken als remedie voor een ontspoorde levensstijl, gebruiken ze die vaak als een manier om opnieuw te beginnen, om zichzelf een nieuwe start te geven, en om een nieuwe kans te krijgen. Koffiedrinkers kunnen ontsporen, evenals lijners die overmatig junkfood en suiker consumeren.

Er zijn mensen die een detox gebruiken als een manier van leven, en mensen die periodiek reinigen. Deze mensen streven ernaar gifstoffen in hun leven te vermijden, zelfs als er geen bewijs is dat ze gevaarlijk zijn. Bij jouw volgende reiniging kun je een paar dingen heroverwegen. Je zult tijdens je volgende cleanse gezonder, evenwichtiger en opener voedsel eten als je dat doet. Dit kan betekenen dat je meer voedingsmiddelen zoals volle granen en yoghurt opneemt of je aandacht afwendt van het detoxen.

Samengevat

Het is niet verstandig om te vaak te detoxen. Als je te vaak ontgift, kun je last krijgen van vermoeidheid en uitdroging, en van andere gezondheidsproblemen. Zorg ervoor dat je met jouw arts spreekt voordat je aan een ontgiftingsprogramma begint, en dat je een post-detoxplan hebt. Detoxen is een fantastische manier om een nieuwe levensstijl te beginnen of om je lichaam te resetten als het uit het lood is geslagen. Om jouw detox zo succesvol mogelijk te maken, kun je overwegen een of meer van deze detox-strategieën in jouw dagelijkse routine op te nemen. Biologisch sap helpt past goed bij detox kuur, lees hoe het werkt.