JR Wellen
Image default
Geschenken

Moet je trouwring links of rechts?

Een van de belangrijkste momenten van een huwelijksplechtigheid is het uitwisselen van de trouwringen. Natuurlijk wil je dat dit zo vlot mogelijk verloopt. Daarom plannen heel wat koppeltjes dit moment tot in de kleinste puntjes. Ze zorgen dat de bruiskindjes op het juiste moment binnekomen, dat de fotograaf op de juiste plek klaarstaat en dat de achtergrondmuziek speelt. Maar heb je er al over nagedacht aan welke vinger de trouwing moet? Sommige bruiden of bruidegommen durven weleens te twijfelen, met ongemakkelijke situaties tot gevolg. 

De linkse hand is voorbehouden voor je trouwring

Volgens goudsmid Wim Meeussen moet je trouwring aan de linkse hand. Dat is een traditie die uit de Romeinse periode stamt. Toen geloofde men dat er een ader vanuit de ringvinger aan de linkse hand rechtstreeks naar je hart liep. Door deze symbolische betekenis dragen we nu nog steeds onze trouwring aan de linkse ringvinger. 

Toch durft men tegenwoordig hiervan af te wijken. Andere geloofsovertuigingen kunnen bijvoorbeeld voor de andere hand kiezen. Maar het kan ook een persoonlijke keuze zijn. Natuurlijk ben je vrij om een vinger te kiezen waaraan je je nieuwe trouwring draagt. 

Wil je helemaal geen trouwring dragen? Dan zijn er nog andere mogelijkheden, zoals een halsketting of een tattoo. 

https://www.wimmeeussen.be/