JR Wellen
Image default
Aanbiedingen

Van Dijk en Miedema in top-tien jaarlijkse ranglijsten

Het einde van het jaar nadert en het WK-voetbal is net achter de rug. Toch is het zeker niet stil in de voetbalwereld. Het nieuws over voetbal blijft maar binnenstromen. Naast nieuws over voetbal ook een aantal interessante ranglijsten, vol met bekende namen.

 

Het elftal van L’Équipe

Volgens jaarlijkse traditie heeft ook dit jaar de Franse sportkrant L’Équipe weer hun ideale elftal samengesteld. Ondanks dat er maar elf plekken beschikbaar zijn, spotten we ook een Nederlandse naam in het lijstje. L’Équipe heeft in de verdediging van het elftal een plekje vrijgemaakt voor Oranjespeler Virgil van Dijk.

 

Van Dijk leidde afgelopen WK als aanvoerder van Oranje het Nederlandse elftal naar de kwartfinales, waar ze afvielen na een strafschoppenserie tegen, de latere wereldkampioenen, Argentinië.

 

In het elftal van L’Équipe deelt Van Dijk de verdedigende posities met Kyle Walker (Engeland), Josko Gvardiol(Kroatië), Theo Hernández (Frankrijk) en doelman Thibaut Courtois (België).

 

De rest van het elftal werd uitgemaakt door Luka Modric (Kroatië), Casemiro (Brazilië), Kevin De Bruyne (België), Lionel Messi (Argentinië), Karim Benzema (Frankrijk) en Kylian Mbappé (Frankrijk).

 

De top 10 volgens The Guardian

Ook de Britse krant The Guardian heeft zich uitgelaten over wie volgens hen de beste spelers van het jaar zijn. Om dit te doen stellen zij ieder jaar een top honderd samen, waarbij er een aparte lijst wordt opgesteld voor zowel de dames als de heren.

 

Voor het vierde jaar op rij maakt de Nederlandse Vivianne Miedema onderdeel uit van de beste 10 spelers. Waar ze de afgelopen twee jaar de tweede plek in mocht nemen, staat ze dit jaar iets verder naar beneden, op de zesde plek.

 

Miedema is overigens niet de enige Nederlandse speler die een plekje heeft weten te bemachtigen binnen de top honderd. Ook voor Lieke Martens, Jill Roord, Daniëlle van de Donk en Daphne van Domselaar is een plekje vrijgehouden.

 

https://www.voetbalnieuws.be/