JR Wellen
Image default
Aanbiedingen

Waarom jouw koffieapparaat niet meer werkt

Je zult het net meemaken: het is hartstikke vroeg, je wilt je ochtendkoffie zetten en je koffiezetapparaat weigert. Zeker voor de koffieliefhebbers onder ons klinkt dit als een ware nachtmerrie. Gelukkig kun je vaak heel gemakkelijk je koffieapparaat repareren en hoef je niet direct een nieuwe te bestellen. Ben jij benieuwd of jouw koffieapparaat nog te redden valt? Lees dan snel onze checklist met stappenplan voor het repareren!

Zoek de oorzaak

Het komt vaak voor dat de watertoevoer van het koffieapparaat op de een of andere manier verstopt zit. Dit kan bijvoorbeeld komen door een verstopping van kalkvorming. Dit kan heel gemakkelijk voorkomen, kalk zit namelijk in kraanwater en komt daardoor altijd in jouw koffieapparaat. Het is dan ook belangrijk om af en toe jouw apparaat te ontkalken zodat de kwaliteit van jouw koffie goed blijft. Je kan de kalkaanslag vaak al voorkomen door een goede waterfiller te gebruiken en te instaleren. 

Ontkalken van jouw apparaat

Komt er geen koffie meer uit jouw veel gebruikte koffieapparaat, of wil je dit juist voorkomen? Dan is het handig om jouw koffieapparaat te ontkalken. De eerste stap is het vullen van het waterreservoir. Zodra het waterreservoir gevuld is, kun je verder naar stap twee. Zoek op hoe je de ontkalkingsfunctie van jouw apparaat kan aanzetten. Vaak kan dit met een simpele knop. Weet je niet hoe je deze functie op jouw apparaat moet activeren? Dan kun je dit het gemakkelijkst even googelen! Dit is namelijk voor elk apparaat wisselend. 

Heb jij jouw apparaat op de ontkalkingsfunctie gezet? Controleer dan of het waterreservoir leeg is. Spoel vervolgens nog enkele keren jouw apparaat om met wat water om het achtergebleven kalk en ontkalker gemakkelijk te verwijderen.

Nieuwe onderdelen

Werkt jouw apparaat nog steeds niet? Dan kan het zijn dat je een van de onderdelen van jouw apparaat moet vervangen. Deze onderdelen kun je gemakkelijk bestellen bij Fixpart.be. Een groot voordeel van fixpart? Ze leveren de producten altijd snel. Daarnaast is het vaak een stuk goedkoper om een onderdeel te vervangen dan om een nieuw apparaat te moeten bestellen.