JR Wellen
Image default
Mode en Kleding

Welke luiertas is geschikt voor jou?

De materialen waarvan de luiertas is gemaakt zijn belangrijk; het is het beste om een luiertas te nemen die is gemaakt van sterke en duurzame materialen. Luiertassen kunnen erg vuil worden en worden meestal ruw behandeld, zoals op de grond gegooid, ondergekotst en volgestouwd met babyspullen. De gebruikte materialen mogen ook geen chemicaliën of kleurstoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor uw baby.

Vermijd materialen zoals PVC, want hoewel het gemakkelijk schoon te maken is, bevat het chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Zoek naar tassen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen of materialen die PVC- en BPA-vrij zijn en gecertificeerd zijn als veilig voor kinderen. Het is ook belangrijk dat de materialen die gebruikt worden in de constructie van je luiertas gemakkelijk schoon te maken zijn. Terwijl u de meeste gemakkelijk schoon te vegen materialen zoals vinyl om veiligheidsredenen zult willen vermijden, zal een luiertas die u in de wasmachine kunt gooien prima werken. Sommige tassen, zoals veel van die gemaakt door Ju-Ju-Be, zijn gemaakt met een antimicrobiële afwerking genaamd Agion, die de groei van microben zoals schadelijke bacteriën en schimmels zal verminderen.

Gemakkelijk te dragen en te gebruiken
Je zult je luiertaswaarschijnlijk veel dragen, dus moet je er een zoeken die zowel gemakkelijk te dragen is als handig in het gebruik. Rugzakken staan bekend als tassen die gemakkelijk te dragen zijn door hun twee riemen; als je er een krijgt met riemen die gewatteerd zijn voor comfort en ook verstelbaar, kan dat het dragen nog gemakkelijker maken. Als je druk bezig bent je peuter rond te jagen om hem of haar buiten gevaar te houden, is het laatste waar je je zorgen over wilt hoeven maken een oncomfortabele luiertas.

Idealiter heeft je luiertas ook nog enkele andere functies die hem gemakkelijk in gebruik maken. Kenmerken als sluitingen die je in een oogwenk kunt openen, zoals magnetische sluitingen en ritssluitingen, komen een heel eind om je ouderschap onderweg te vergemakkelijken. Als je van plan bent je wandelwagen heel vaak te gebruiken om de luiertas van je baby te dragen, kun je ook kijken naar tassen met wandelwagenriemen, ook al kunnen de riemen van een luierrugzak ook voor dit doel gebruikt worden.