JR Wellen
Image default
Vakantie

Meest mooie stranden om te bezoeken in Californië

Californië biedt een grote variëteit aan stranden waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen, zoals duiken, surfen, snorkelen, kajakken, etc. In Californië geniet je zowel van het strand als van de zee. Daarnaast kun je er veel andere sporten doen zoals volleybal, basketbal en hiken. En laten we zonnen vooral niet vergeten! Als je een vakantie wil boeken en je graag veel tijd doorbrengt met avontuurlijke activiteiten aan het strand, ga dan naar de volgende plekken:

Top 3 stranden in Californië

La Jolla Shores Beach

San Diego heeft een aantal prachtige, exotische stranden. La Jolla Shores staat met stip op nummer 1. La Jolla Shores Beach is een lang, breed strand dat, vanwege de immense populariteit, altijd vol ligt.

Attracties:

–          De beste manier om La Jolla Shore te ontdekken is met een kajak of sup board.

–          Surfers kunnen op bodyboards van de golven genieten. Geen zorgen, er zijn altijd lifeguards aanwezig.

–          Als je behoefte hebt aan een beetje tijd voor jezelf: loop naar het noorden van het strand, richting Scripps Pier.

–          Er is een markt en veel restaurants dichtbij (bij Avenida de la Playa).

Santa Monica State Beach

Santa Monica State Beach is ‘the place to go’ als je naar een groot strand wil dat dagelijks door duizenden mensen wordt bezocht. Zonder twijfel is het park ten zuiden van de pier erg schoon en divers. Er is veel parkeerplek en de aanwezigheid van restaurants en hotels maken het makkelijk om hier een weekend, of zelfs een week, te verblijven.

Attracties:

–          Het Annenberg Community Beach House op Santa Monica State Beach geeft je een spectaculair uitzicht. Ook is er een speeltuin voor kinderen en een historisch zwembad.

–          De meest populaire activiteiten op dit strand zijn: zitten, spelen en zonnen.

–          Perry’s Cafe en Beach Rentals hebben butlers die je op het strand bedienen.

–          Het International Chess Park en het Carousel Park zijn een paar van de beste plaatsen om te ontdekken in deze buurt.

Coronado Beach

Coronado Beach is één van de mooiste stranden. Het is een fantastisch strand voor een lange strandwandeling, geschikt voor kinderen, families en stelletjes.

Attracties:

–          Langs het strand loopt een trottoir zodat je lang het strand kan slenteren.

–          Het beroemde Hotel Del Coronado ligt hier dichtbij. Ook vind je er een aantal restaurants.

–          Een aantal noemenswaardige plekken in de buurt: het Coronado Ferry Landing, Coronado Dog Beach, Lamb’s Players Theatre, Downtown Coronado en Centennial Park.

Als je al deze prachtige stranden in Californië wil bezoeken tijdens je volgende vakantie is het aan te raden om een auto te huren. De beste plaats om goedkope huurauto’s te vinden in Californië: https://www.autoprio.nl/nl-verenigde-staten-staat-californie/. Hierdoor kun je zelf j tijd indelen. Je kunt alle plekken snel en zonder gedoe bezoeken. Het geeft je een gevoel van vrijheid waardoor je het beste uit je vakantie kan halen, zonder gedoe en stress.

–          Het huren van een auto kost in Californië ongeveer €55,- per dag.

–          De goedkoopste verhuurbedrijven in Californië zijn Sixt, Hertz en Dollar.

Als je geen auto wil huren maar liever zelf rijdt, dan heb je een rijbewijs nodig dat geldig is met een Amerikaans toeristenvisum (geldig voor 3 maanden).

Laat ons weten of je één van deze stranden gaat bezoeken tijdens je volgende vakantie naar Californië!

https://www.autoprio.nl