JR Wellen
Image default
Woningen

Een klein terras opzetten: hoe en wat?

Ons leven wordt steeds kleiner en niet iedereen heeft een (grote) tuin. U kunt het terras van het appartement echter ook op een comfortabele en praktische manier inrichten. Klein kan ook goed zijn! Hier zijn enkele tips die van uw terras een oase van rust en gemak kunnen maken …

Toegepast gebied

Zelfs als het aantal beschikbare vierkante meters beperkt is, kan het gebied meestal worden gebruikt. Creëer een comfortabele woonkamer en onderhoud een andere ruimte waar u vrij kunt eten. Als je terras groter is, kun je plantenbakken gebruiken om deze ruimtes in te delen. Elk gebied komt zo zijn eigen gebied binnen en het geheel oogt groter.

Multifunctioneel

Natuurlijk, als je beperkte ruimte hebt, zijn multifunctionele items ook geweldig. De hoge bloempotten zijn perfect te gebruiken als scherm voor de tuin en zorgen voor privacy. Bloempotten zijn ook ingebouwd in sommige tuinstoelen en tuintafels met wat extra opbergruimte, wat ook erg handig is.

Bepaal de hoofdfunctie van het terras

Bepaal eerst het belangrijkste doel van het terras. Wil je er op eten, relaxen of is het een ideale hobbyruimte? Door de functie te bepalen, kunt u het interieur aanpassen en overbevolking van het terras voorkomen. Beschouw je het terras als verlengstuk van de keuken, dan is de tuintafel ideaal. Ontspanning is onafscheidelijk van de fauteuil. Je kunt natuurlijk ook een lichte en gemakkelijk te verplaatsen stoel kiezen en vervolgens een steen gebruiken om twee vogels te doden. Nu zijn er ook hele goede lig- en zitzakken!

Groen worden, maar matig

Er moet ook wat groen zijn op een klein terras, maar overdrijf niet. Beperk het aantal plantensoorten en kies zorgvuldig. Het is niet onverstandig om het aantal kleuren te behouden. Een groot aantal verschillende kleuren zal al snel een hard geluid produceren.

Grote blikjes en blikjes

Ok, het klinkt misschien raar, maar over het algemeen zeggen we niet: vul alles in. Over het algemeen is een grote bloempot beter dan twee grote en kleine tegels, en visueel kan het je terras ruimer maken.

Vergeet niet te genieten van je terras!

https://be.propenda.com/keyword/woning-gelijkvloers.html