JR Wellen
Image default
Woning en Tuin

Hier vind je alles wat je wilt weten over deurkrukken

Deurkrukken vind je in onwijs veel verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor uiteenlopende kleuren, materialen en vormen. Uiteraard zijn deurklinken ook beschikbaar in verschillende prijsklassen, vaak afhankelijk van zaken zoals het materiaal en merk. Wanneer je van plan bent om je hele binnendeur inclusief deurklink of juist alleen de deurklink te vervangen is het verstandig om jouw wensen goed op een rijtje te hebben.

Deurkrukken komen in verschillende materialen

Allereerst is het verstandig om goed voor ogen te hebben welke materialen deurkrukken vaak hebben en waar je dus uit kunt kiezen. Je kunt je natuurlijk oriënteren in een speciaalzaak of woonwinkel, maar dit kan net zo goed via het internet. Materialen die je vaak terug ziet komen zijn RVS, nikkel, kunststof, messing en hout. Bedenk wat mooi past bij jouw interieur en baseer daarop jouw keuze voor materiaal.

Welke kleur wordt jouw deurkruk

Naast materiaal is ook de kleur van de deurkrukken in huis een belangrijk punt om over na te denken. Vooral de laatste jaren zie je de kleur zwart vaak terug komen. In de meeste gevallen gaat dit dan om een mat zwarte klink, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een glans look.

Zo vervang je jouw deurkrukken

Als je je huidige deurklinken zat bent of als je je huis gewoon een frisse uitstraling wilt geven kun je deze natuurlijk altijd vervangen, dit is namelijk niet heel lastig. Maar nu zul je misschien denken hoe doe je dat dan precies doet? In een deurklink zit als het ware een stift die beide deurklinken met elkaar verbindt, vaak worden deze krukken vastgezet met een inbusbout. Door deze bout los te draaien haal je de deurklinken van de deur af en kun je ze vervangen door je nieuwe deurklinken.

https://www.deurklinken.com