JR Wellen
Image default
Meubels

Tintfolie voor ramen

Het is warm buiten, maar inmiddels ook binnen. Daarom is het haast noodzakelijk om iets tegen de warmte in huis te doen. Je kunt je heil zoeken in airco’s en ventilators. Maar vooral airco’s zijn erg prijzig. Daarnaast blijft het niet alleen bij de kosten van de eenmalige aankoop. Maar vreet zo’n ding ook nog de nodige stroom. Een ventilator is dan in ieder geval veel voordeliger in de aanschaf. Alleen zorgt het voor tijdelijke verkoeling. Het apparaat doet namelijk niets anders dan warme lucht verplaatsen.

De oplossing tegen warmte in huis is tintfolie. Tintfolie plakken we op de ramen en dit heeft een verduisterend effect. Het raamfolie houdt hierdoor de warmte van het zonlicht tegen. Het is niet zo met tintfolie dat hoe donkerder de tint is, hoe meer het de warmte tegen houdt. Er zijn namelijk ook zonwerende raamfolie soorten verkrijgbaar met een veel lichtere kleur, die toch heel veel zonlicht tegen houden. Qua prijs is het eigenljik zo dat hoe duurder het folie, hoe beter het de warmte van de zon tegenhoud.

Tintfolie wordt ook vaak gebruikt om ramen te blinderen van auto’s. Het blinderen van ramen met folie zorgt niet alleen voor minder zonlicht, maar zorgt ook voor een stijlvolle auto. Veel jonge mensen houden ervan om hun ramen van de auto een mooie donkere tint te geven. De zijramen kun je gemakkelijk zelf beplakken. De voor en achterramen zijn wat moeilijker omdat hier bollingen in verwerkt zijn. Wil jij ook tintfolie kopen voor de ramen van je huis of auto? Kijk dan een bij Raamfolieonline. Daar hebben ze verschillende mogelijkheden tegen zonwering.