JR Wellen
Image default
Dienstverlening

Kunstrestauraties in deze kaderwinkel

Is uw favoriete kunstwerk helaas beschadigd en bent u op zoek naar een goed adres voor een restauratie? Dan moet u bij kaderwinkel Quadro in Aarschot zijn. Een kunstwerk geraakt vaak in slechte staat door veroudering of het gebruik van niet-zuurvrije materialen, maar het kan ook dat dit in een ruimte hangt die niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van het schilderij. Of, een vorige restauratie die niet goed werd uitgevoerd. Wat de reden ook is dat u nood hebt aan een restauratie van uw geliefde kunststuk, deze vakmensen kunnen het voor u regelen.

Wat voor restauraties kunnen ze voor u uitvoeren?

Is het een kunstwerk op een canvas of een paneel? Dan kunnen deze professioneel gereinigd worden, en indien nodig opnieuw worden opgespannen. Want zeg nu zelf, u wil toch geen schilderij ophangen in uw woning dat slap hangt? Ontbrekende verf kan worden bijgewerkt en scheurtjes of gaatjes kunnen deze experten opnieuw dichtmaken voor u. Op die manier ziet uw canvas er weer zo goed als nieuw uit. Ook een kunstwerk op papier kunt u laten restaureren. Dat gebeurt door het te reinigen en ontzuren. Bruine vlekken kunnen eveneens verwijderd worden, scheuren herstellen ze en plooien worden gladgestreken. Zit uw kunst in oude lijsten die ook wel eens een renovatie kunnen gebruiken? Dan bent u zeker en vast aan het goede adres bij deze kaderwinkel. Zij zijn uiteraard gespecialiseerd in alles wat met kaders en inlijstingen te maken heeft, dus ook het herstellen van een oude kader is voor hen geen uitdaging. Het kan zijn dat uw kader simpelweg een grondige reiniging nodig heeft, maar het kan ook dat er bepaalde ornamenten ontbreken. Deze kunnen opnieuw in uw lijst worden aangebracht om hem in zijn oude glorie te herstellen.

Vermijd schade aan uw schilderij in de toekomst

Na het restaureren van uw kunstwerk is het belangrijk dat u deze nu wel op een goede manier bewaart. Dat wilt zeggen dat u voor de juiste kaders moet kiezen, waardoor uw schilderij op de beste manier blijft behouden en u niet snel weer een restauratie nodig zult hebben. Heeft u hier nog vragen over? Surf dan naar de website van kaderwinkel Quadro en neem contact met hen op.

https://www.quadro.be/kaderwinkel