JR Wellen
Image default
Kinderen

Op autovakantie met kinderen? Hier moet je op letten!

Ben je van plan om binnenkort op autovakantie te gaan met kinderen? Dan kan je hier als ouder misschien wel tegenop zien. Met een kind reizen kan soms bepaalde problemen met zich meebrengen. Veel ouders gaan met de auto op vakantie omdat dit in veel gevallen goedkoper is, en er is de mogelijkheid om meer spullen mee te nemen die nodig zijn om met een kind op vakantie te gaan. Om je als ouder te helpen zijn in deze blog een aantal tips gegeven. Dit zijn tips over de reis zelf en over je kind.

Wanneer rijden?

Een reis met de auto kan veel uren duren en dan is het wel zo fijn dat je als ouder goed kan doorrijden en dat je kind mogelijk veel slaapt tijdens de reis. Het is daarom handig om in de nacht te gaan rijden. Je kind zal dan moe zijn en veelal slapen en jij als ouder hebt minder last van verkeer. Het enige nadeel is wel dat je de volgende dag als ouder moe kan zijn. Daarom is het handig om af te wisselen met je partner. Zo kan je beide een aantal uur slaap pakken.

Comfort

Hiermee wordt bedoeld dat een kind een reis langer vol houdt als hij of zij ook goed kan zitten en comfortabel is. Dit heeft te maken met de zitplaats van je kind en de bewegingsvrijheid, maar ook met de kleding en kinderschoenen die je kind aan heeft. Luchtige kleding en de mogelijkheid om een dekentje of een trui aan te doen is zeker een aanrader. Voor de rest is het ook niet fijn voor je kind om de hele reis jongens of meisjes schoenen te dragen. Het is daarom handig om of je kind op blote voeten te laten reizen of met sandalen of slippers aan. Hierdoor krijgt je kind geen zweetvoetjes en is het lekker comfortabel.

Voldoende vermaak

Een kind die wakker is in de auto heeft vermaak nodig. Het is daarom handig om voor de reis alvast een leuke film te downloaden of te zorgen voor spelletjes of ander vermaak. Een favoriete film duurt vaak lang en dan heb je als ouder ook geen omkijken aan je kind.

Voldoende eten en drinken

Natuurlijk belangrijk dat je kind voldoende eet en drinkt in de auto. Hiermee wordt bedoeld dat je voor lekkere broodjes moet zorgen, maar wat snoepgoed of een favoriet drankje is ook altijd iets wat je kind erg waardeert. Om het helemaal interessant te maken kan je er ook voor kiezen om van te voren al een verrassing tasje te maken. Hierin kan je leuke verassingen zoals snoep stoppen, maar ook een leuke puzzel, spelletje of iets heel anders.

Las pauzes in

Voor een kind is het ook fijn als hij of zij na een aantal uren even buiten de auto kan zijn. Neem dus ook geregeld een pauze als je op reis bent. Je kunt deze pauze ook van te voren in plannen. Misschien is er bijvoorbeeld wel iets op de route wat leuk is om te bezoeken. Zo zie je weer iets nieuws en ben je even uit het reisgevoel. Dit kan er ook voor zorgen dat je kind weer wat vermoeider is en weer zal slapen in de auto tijdens de reis.