JR Wellen
Image default
Woningen

Prijsofferte ramen

 

Hoe de kwaliteit van kunststof ramen te controleren.

Kunststof ramen houden de kamer warm, laten natuurlijk licht binnen en beschermen tegen straatlawaai en tocht. Om ervoor te zorgen dat ze hun functies volledig kunnen vervullen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze van hoge kwaliteit zijn, om de juiste materialen te kiezen. Hoe de kwaliteit van een raamprofiel, glas, pakking, bevestigingsmiddelen controleren? Het is niet moeilijk om dit te doen; het is voldoende om de componenten zorgvuldig te onderzoeken.

Het raamprofiel controleren.
Onderzoek het profiel op onregelmatigheden – het moet glad zijn met dezelfde toon op het oppervlak van het product.

Ruwe oppervlakken, deuken en oneffenheden duiden op een slechte kwaliteit van het materiaal of problemen met de workflow. Slordige kontnaden spreken hierover.
Spaanders, krassen, een achterblijvende laminaatcoating zijn tekenen van een onnauwkeurige montage of een slecht transport van de raameenheid.
De conformiteit van het profiel met de kwaliteitsnormen weerspiegelt de aanwezigheid van het certificaat DIN EN ISO 9001. Vraag de verkoper om het productcertificaat te demonstreren, om een ​​voorbeeld van een profielsnede te tonen.

Een profiel van lage kwaliteit is niet in staat om een ​​kamer op betrouwbare wijze tegen de kou te beschermen. Als het geen metalen circuit heeft, wordt het systeem snel onbruikbaar en moet het worden vervangen. Hoe de kwaliteit van kunststof ramen in het huis bepalen, de aanwezigheid van wapening in hun profiel? Bevestig een magneet aan het plastic waar geen vleugel is. Door zijn aantrekkingskracht, zult u begrijpen dat er een metalen wapening is.

PVC-profiel met versteviging.

Controleer bij aankoop het profiel op echtheid. Inspecteer het, bestudeer de bijbehorende documentatie, zorg ervoor dat het profielsysteem voldoet aan de fabrieksvereisten voor de kwaliteit van de raammontage:

Bij het maken van drainage- en ventilatieopeningen is de versterkingskamer niet geopend.
De breedte van de bekleding van de glaseenheid is minimaal 2 mm groter dan de breedte van de glaseenheid.
De afstand tussen de randen van de sponninggaten en de naar buiten gerichte afwateringsgaten bedraagt ​​minimaal 20 mm.
De afstand tussen de randen van aangrenzende gaten op de sponning (per sectie) <600 mm.
De stap van het bevestigen van de wapening in het PVC-profiel: ≤400 mm (voor een wit profiel), ≤250 mm (voor een gekleurd profiel).
De afstand van de bevestigingsschroef is 50 mm vanaf de rand van de wapening.
De rand van de wapening bevindt zich op een afstand van 10 mm van de rand van het werkstuk langs de naad van de glaseenheid.
De grootte van de afvoersleuf / gaten in het sponninggebied is minimaal 5 × 20 mm.
De voeg tussen het kozijn en de vleugel (sponningspeling) bedraagt ​​12 mm per sectie.
De opening op de sponning moet 3-0,5 ± 1 mm zijn.
Ventilatiegaten in de doos / vleugel – minimaal 5 × 10 mm.
Verschil in vlakken in hoeklasverbindingen ≤0,3 mm (0,7 mm).
Het verschil in de lengtes van de diagonalen van de gelaste kaders is niet groter dan 2 mm voor elementen met een maximale zijlengte tot 1400 mm, 3 mm voor elementen met een maximale zijlengte van meer dan 1400.
Vraag de verkoper om de kwaliteit en veiligheid van het profielsysteem te verzekeren:
testrapport voor uw gekozen raamsystemen,
brandveiligheidscertificaat,
milieucertificaat dat de veiligheid van producten bevestigt.

We evalueren de glaseenheid.
Besteed aandacht aan de glazen eenheid. In het originele raamblok is het glas gelijkmatig transparant, zonder strepen en doorhangen. De afstand tussen elke twee doeken is over het hele gebied gelijk. De minimale glasdikte is 4 mm; specialisten gebruiken speciale apparaten om de dikte en transparantie te controleren.

Het kleuren van glas, evenals het lamineren van glas-in-lood, mag er niet achter blijven. De aanwezigheid van energiebesparend spuiten kan worden gecontroleerd. Breng de vlam van een aansteker of lucifer naar een glazen zak. Als er onder de reflecterende lichten een vlam is met een uitgesproken blauwe of rode kleur, die verschilt van andere reflecties, dan is een glazen zak met een energiebesparende optie.

Een energiebesparende glaseenheid controleren.

Als u ramen van een leverancier ontvangt, zorg er dan voor dat de glaseenheden intact zijn. Controleer op chips, scheuren. Zelfs een kleine scheur kan bij vorst tot glasbreuk leiden.

Kies verstandig dubbele beglazing:

Met glas niet dunner dan 4 mm – deze dikte voldoet aan de huidige normen.
Ten minste tweekamerig – van 3 glazen met luchtkamers ertussen.
Voor meer inbraak- en geluidsbescherming – met triplex. Dit is de naam van een dubbellaags glas gelamineerd met een fixeerfolie. Het vliegt niet afgezien van slagen. Triplex heeft een verhoogde geluidsisolatie. Het blokkeert ultraviolet licht.
Voor betrouwbare thermische bescherming – met energiebesparende i-glass. Er is een speciale coating op aangebracht, die infraroodstralen blokkeert en het mogelijk maakt om de kamer koel te houden in de zomer en om de kamer warm te houden in de winter. Zelfs een glazen zak met één kamer met i-glass houdt warmte vast, omdat de speciale coating warmte de kamer in reflecteert.
Ter bescherming tegen zonlicht – met gelakt glas of met een spiegelafwerking. Het wordt gevormd door metaalspuiten. U kunt een glazen zak met glas in lood installeren.
Ramen met gekleurde glazen units

Als de glasunit van slechte kwaliteit is, kunnen de ramen erdoor bevriezen en de kou de kamer binnenlaten, het glas kan barsten, het huishouden kan bevriezen en meer uitgeven aan verwarming.

Prijsofferte ramen

 

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/