JR Wellen
Image default
Computers / Internet

De plus- en minpunten van wonen in Amsterdam

 

De plus- en minpunten van wonen in Amsterdam

 

 

 

In de hoofdstad van Nederland wonen bijna een miljoen inwoners. Daarnaast verwelkomde Amsterdam voor de pandemie ruim 9 miljoen toeristen per jaar. De populaire hoofdstad is niet zomaar erg gewild. De stad heeft veel bezienswaardigheden en er is altijd iets te beleven. Dat geldt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning in deze stad. Toch kent wonen in Amsterdam niet alleen maar voordelen. Als je van plan bent om te verhuizen naar de hoofdstad, is het goed om vooraf eerst te kijken of ze nadelen voor jou zwaarder wegen dan de positieve punten van de stad.

 

 

 

Voordelen

 

Naast het feit dat wonen in Amsterdam geen verveling kent, is de stad ook erg centraal gelegen. Daardoor ben je zonder al te veel reistijd op Schiphol of in één van de leuke buursteden. Daarnaast is het openbaar vervoer in Amsterdam goed geregeld. Er rijden door heel de stad bussen, trams, metro’s en treinen. En misschien wel het grootste voordeel is de grote werkgelegenheid. De kans dat je in Amsterdam aan het werk komt is groot. Daarmee bespaar je veel reistijd.

 

 

 

Nadelen

 

Hoewel wonen in Amsterdam meer voordelen dan nadelen kent, is het toch belangrijk om stil te staan bij het feit dat je ook in deze stad tegen een aantal problemen kunt aanlopen. Als je gewend bent om te wonen in een rustige stad of dorp, dan kan Amsterdam je in het begin overvallen. Het is er namelijk erg druk. Daarnaast is het goed om te weten dat de  oude woningen in de binnenstad regelmatig  te maken krijgen met een daklekkage. Houd daar dus rekening mee voordat je een oud huis koopt.

 

 

 

Wonen in Amsterdam betekent dat je je nooit hoef te vervelen. Er is genoeg werk voor iedereen en het openbaar vervoer is goed geregeld. Toch kan de stad te druk zijn voor mensen die meer rust zijn gewend. En als ervan droomt om een mooi oud huis te kopen, dan is het raadzaam om eerst een dak reparatie uit te voeren voordat je geregeld te maken krijgt met daklekkages. 

 

 

 

https://dakbeheerhermans.nl/