JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Waarom moet ik investeren in zonnepanelen?

Je zal vast wel doorhebben dat steeds meer panden en huizen grote glasplaten op het dak hebben. Wat is eigenlijk de reden dat het aantal bedrijven en huishoudens wat kiest om energie op te slaan met het gebruik van zonnepanelen toeneemt? Er zijn een aantal voordelen die het installeren van zonnepanelen met zich meebrengt. In dit artikel zal je meer te weten komen over de voordelen.

 

Verduurzamen met zonnepanelen

Het nemen van zonnepanelen is een van de manieren om te verduurzamen. Een zonnepaneel werkt op cellen die daglicht opvangen. Dit wordt naar gelijkstroom omgezet.

Bijvoorbeeld een fronius omvormer maakt op zijn beurt hier weer wisselstroom van wat bruikbaar is. Het is belangrijk om te weten of de kosten van de zonnepanelen wel op gaan tegenover het rendement dat de zonnepanelen moeten brengen. Om met de deur in huis te vallen, dit klopt. De terugverdienperiode is meestal tussen de vijf en zeven jaar. Door het maken van een persoonlijk berekening kan je zien wat de opbrengst van de zonnepanelen is.

 

Niet slecht voor het milieu

Bij het opwekken van zonnestroom komen geen stoffen vrij die het milieu op enige wijze schaden. Ook is het zo dat zij zelfs op dagen met de minste zonuren al voldoende elektriciteit opleveren. Voor onze leefwereld is zonnepanelen kopen dus een investering die goed is.

 

Het blijkt dat steeds meer eigenaren van een huis over gaan op zonnepanelen. Kopers geven ook voorkeur aan woningen die al wat glasplaten op het dak hebben. Hiervoor zijn een aantal simpele redens. Ten eerste ben je milieubewust bezig. Daarnaast zorgen de panelen ervoor dat je jaarlijks geld bespaard. Het gevolg hiervan is lagere maandlasten. Dit zorgt er weer voor dat de waarde van de woning stijgt. In een onderzoek gaf ruim vierenveertig procent van de Nederlanders aan dat hun voorkeur uitgaat naar een huis met zonnepanelen.

 

Besparen van geld

Het kan zo zijn dat het belangrijkste doel van zonnepanelen voor jou het besparen van geld is. Een set van tien zonnepanelen kost gemiddeld ongeveer 3.450 exclusief btw en inclusief installatie. Aan het ende van het jaar is de btw terug te vorderen bij de belastingdienst. Op deze wijze bespaar je uiteindelijk ruim 570 euro. Een gemiddeld huishouden bespaart met zonnepanelen zes procent aan energiekosten per jaar.

http://economy.nl