JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Geschiedenis printer

Een printer doet de uitvoer van een computer, scanner of digitale camera, deze drukt hij of op papier. De allereerste kopieermachines waren de zogenoemde nat kopieerders. Het papier dat uit de machine kwam moest eerst drogen doordat het werd behandeld met vloeistof en nat uit de machine kwam. Of je ze lang kon bewaren? Nee niet echt, de tekst vervaagde erg snel en de papieren gingen aan elkaar kleven. Hier moet natuurlijk wel wat op gevonden worden, en dat gebeurde in 1937 door de Amerikaan Chester Carlson. Toen werd de eerste droge kopieermachine uitgevonden. maar bedrijven vonden zijn idee niet goed genoeg en het werd elke keer afgekeurd. Totdat er in 1944 iemand was die hem wilde helpen hiermee. in 1949 werd de eerste printer pas op de markt gebracht en dit was op basis van statische elektriciteit.

Nu heel wat jaren later komen er steeds meer ontwikkelingen qua printers, en dat is logisch met alle nieuwe technieken. Bijvoorbeeld de 3D printer wat een nieuwe ontwikkeling is. Dit is een apparaat op basis van digitale bouwtekeningen driedimensionale objecten kan maken. Een methode die veel bij de 3D printers wordt gebruikt is een fijne poeder zoals inkjetprinters gebruiken, waarbij er telkens lagen van dit poeder met elkaar verbonden worden zodat deze een vaste vorm aan nemen.

Er worden natuurlijk ook ontwikkelingen gebruikt zodat we de printer niet eens meer nodig hebben zoals de e-ticket. Bij een concert hoef je alleen je mobiel te laten zien en ze kunnen het al scannen. Maar de printer blijft altijd wel bestaan zoals de code printer om de codeersysteem te maken. Zonder codes krijgen bedrijven het een stuk moeilijker. Hier staat alle informatie op over producten zonder de codes die er opstaan word het lastig om de voorraad bij te houden en voor caissières al helemaal. Nu kunnen ze alles met de scanner doen.

 

http://www.kba-metronic.com