JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Groot verschil in tarieven per SIP trunk provider in Nederland

De keuze voor een goede SIP trunk provider in Nederland is belangrijk. Bijna elke VoIP aanbieder werkt samen met een SIP provider. De grote telecombedrijven in Nederland zoals KPN, Ziggo en Vodafone bieden SIP Trunk technologie aan, maar veelal tegen hoge tarieven. Inmiddels leveren ook andere partijen zoals De Nederlandse Provider SIP trunk oplossingen. Gelukkig maar. Want VoIP is sinds 2016 geen nieuwe technologie meer. De laatste twee decennia is het wereldwijde traditionele telefonie netwerk (analoge telefonie, ISDN en zelfs mobiele telefonie behoort tot dit netwerk) gestaag in een stroomversnelling geraakt en VoIP zal in veel landen tegen 2025 in de plaats komen van het PSTN. Toch begrijpen niet veel mensen en organisaties de terminologie, de vereisten ervan of zelfs hoe deze effectief kan worden gebruikt.

Wat zijn SIP-trunks aangeboden door SIP trunk providers van Nederland?

SIP-trunk providers in Nederland bieden SIP trunks aan, dat zijn telefoonlijnen die geleverd worden via IP met behulp van het SIP-protocol. Met behulp van dit standaardprotocol verbinden aanbieders van telecomdiensten (VoIP) een of meer kanalen met de centrale van de klant. Telefoonnummers zijn aan de SIP-slot gekoppeld. In veel gevallen kunnen nummers naar de SIP-bundel worden geporteerd.

Voordelen van SIP-trunking door SIP trunk providers in Nederland

SIP trunk providers Nederland zijn noodzakelijk geworden maar brengen vele voordelen met zich mee:

Lagere maandelijkse kosten. Lagere gesprekskosten doordat er veel SIP trunk providers in Nederland zijn waardoor de concurrentie hoog is. Dit heeft ervoor gezorgd dat de gesprekskosten aanzienlijk zijn verlaagd. Sommige SIP-trunks worden zelfs geleverd met onbeperkt bellen.

Betere klantenservice. U kunt klanten meer belopties geven om in te bellen tegen aanzienlijk lagere kosten. Klanten kunnen gemakkelijker contact met u opnemen en de verkoop neemt toe.

Verplaats kantoren en houd hetzelfde nummer – SIP-trunks zijn niet gebonden aan een locatie, dus het is gemakkelijk om kantoren te verplaatsen zonder dat u daarvoor hoge kosten moet maken en uw klanten informeren. Voor het doorschakelen naar de nieuwe kantoren hoeft niet meer te worden betaald.

Hoe kiest u de juiste uit alle SIP trunk providers van Nederland?

Er zijn heel wat SIP trunk providers in Nederland. Bij het nemen van de juiste beslissing spelen enkele factoren een rol:

Beveiliging – Aangezien SIP-trunks worden blootgesteld aan het internet, is het zeer belangrijk dat de SIP-trunks beschikken over een goed beveiligd netwerk en een anti-fraudesysteem op zijn plaats. Het fraudebestrijding systeem moet het systeem controleren en bescherming bieden tegen oproep fraude.

Eigen netwerk – Heeft de SIP-netwerkaanbieder zijn eigen netwerk of is het een dienst van een ander merk? Er zijn nogal wat providers die er verkopen SIP-trunks van andere providers. Selecteer een provider die controle heeft over hun service en netwerk.

Concurrerende kosten – De kosten verschillen sterk tussen de diensten. Sommige leveranciers zullen te veel in rekening brengen voor SIP- trunks. Zoek naar concurrerende tarieven.

Nummeroverdracht – Kan de provider uw telefoonnummers porteren? Zorg ervoor dat u een provider kiest die alle bestaande nummers kan overzetten – niet alle SIP trunk providers in Nederland zijn in staat om dit voor alle regio’s te doen.

Neem gerust contact op met De Nederlandse Provider om uw wensen en de vele mogelijkheden die deze SIP Trunk provider u kan bieden, te bespreken.