JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Scandinavië

Scandinavië is een eigen stukje van Europa. De drie landen; Zweden, Denemarken en Noorwegen hebben een vergelijkbare cultuur. Maar die cultuur is weer heel anders dan landen die niet tot Scandinavië behoren. Maar waar staan deze landen nou echt bekend om buiten Scandinavië?

Ten eerste natuurlijk de mooie natuur. Je hebt in de noordelijke gebieden van Zweden en Noorwegen hele mooie hoge bergen en zelfs ijsvlaktes in het uiterste puntje. Daarnaast heb je fjorden, bergen aan zeewater. Want dat in ook uniek aan Scandinavië; een groot gedeelte van het land ligt aan de kust. Hierdoor heb je ook hele mooie stranden in alle 3 de landen en veel havensteden.

Daarnaast staat Scandinavië natuurlijk bekend om de scandinavische stijl. In veel huishoudens is het meubilair er sterk op geïnspireerd; veel hout, weinig versiering, strakke lijnen en natuurlijk de Scandinavische kleuren die veel terug komen.

Maar waar ze het allerliefst om bekend staan is de welvaart in de 3 landen. Het zijn erg socialistische landen; de rijken staan veel geld af aan de overheid. Maar hiermee wordt dan ook veel dingen gedaan. Bijvoorbeeld openbaar onderwijs dat voor iedereen gratis is, zelf universitair onderwijs of een geweldige gezondheidszorg waar zelfs mensen met geen cent op zak gebruik van kunnen maken. Er zijn mensen die het niet waard vinden om zoveel af te staan aan belasting, maar de samenleving wordt er wel een stuk eerlijker van.

Ten slotte staan de Scandinaviërs helaas bekend als onvriendelijke of norse mensen. Dit komt omdat de cultuur een stuk meer gesloten is dan in Nederland, maar al helemaal in vergelijking met Zuid-Europese landen.

Het zijn dus 3 prachtige landen, die zeker het bezoeken waard zijn. Het is helemaal anders dan hier in Nederland en dat is wat het zo speciaal maakt. Ga er dus zeker een keer naar op vakantie!

https://www.moosefarg.nl/