JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Zo los je een bad pool header of een bad pool caller error op!

Krijg je regelmatig de melding “bad pool header error” of “bad pool caller error” op je computerscherm te zien? Natuurlijk is dat flink balen en wil je daar zo snel mogelijk weer van af. In dit artikel vertellen we je daarom meer over een aantal van de oorzaken van deze errors en vertellen we je wat je zelf kunt doen om de errors op te lossen. Lees dus snel verder!

Bad pool header of bad pool caller error na wijzigen van de hardware configuratie

Heb je onlangs hardware (bijvoorbeeld extra ram geheugen) toegevoegd of wijzigingen aangebracht aan bestaande hardware, dan kan de bad pool header of bad pool caller error betekenen dat je moet terugkeren naar een eerdere configuratie op je computer. Dat doe je als volgt:

  • Zet je computer uit door de powerknop ingedrukt te houden. Wacht een paar minuten en zet je computer daarna weer aan. Zet je computer weer uit op het moment dat het logo van de fabrikant van je computer in beeld komt. Herhaal deze stappen totdat Een ogenblik geduld op je scherm verschijnt.
  • Selecteer op het volgende scherm Problemen oplossen en kies Geavanceerde opties > Opstartinstellingen.
  • Klik op de knop Opnieuw opstarten.
  • Als je computer nu opnieuw opstart, kun je kiezen op welke manier je hem wil opstarten. Kies Laatst bekende juiste configuratie
  • Controleer of de stuurprogramma’s zijn bijgewerkt. Selecteer de Startknop en typ stuurprogramma’s in het zoekvak naast het Startmenu. Selecteer in de lijst met zoekresultaten Apparaatstuurprogramma’s bijwerken. Selecteer in Apparaatbeheer Actie > Zoeken naar gewijzigde apparaten. Start je computer opnieuw op. Selecteer de Startknop en daarna Aan/uit > Opnieuw opstarten.

Bad pool header of bad pool caller errors als gevolg van beschadigde systeembestanden

Een bad pool header of een bad pool caller error wil ook nog weleens optreden als gevolg van een beschadiging aan de systeembestanden. Je kunt de status van de systeembestanden door Windows laten controleren met behulp van het commando sfc /scannow. Je computer wordt daarmee gecontroleerd op corrupte bestanden. Let op! Voor het uitvoeren van deze opdracht moet je er wel voor zorgen dat je een opdrachtprompt opent als administrator.

Bad pool header of bad pool caller error zonder duidelijke reden


Heb je de hardware niet gewijzigd en heb je dus zonder duidelijke reden te maken met een bad pool header of bad pool caller error, dan is dit probleem mogelijk op te lossen door gebruik te maken van ‘Systeemherstel’. Met ‘Systeemherstel’ zet je Windows terug naar een eerder gemaakt herstelpunt. Je kunt ‘Systeemherstel’ op twee manieren starten.

   1. Via het commando rstrui.exe;

  1. Via Configuratiescherm → Systeem → Systeembeveiliging.


Blijf je problemen houden?


Blijft de bad pool header of bad pool caller error terugkomen? Laat je computer dan eens nalopen door een expert in imac reparatie in Rotterdam of bij jou in de buurt. Deze weet ongetwijfeld precies wat er moet gebeuren om ervoor te zorgen dat je voor goed van deze error(s) op je computer verlost bent en jij weer zorgeloos kunt computeren. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/rotterdam/imac-reparatie-rotterdam/