JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Bol.com repricer

Extra verkopen dankzij dynamische prijzen op Bol.com

Internetondernemers die hun producten verkopen op Bol.com kennen het belang van een goed doordacht prijsbeleid. Dit prijsbeleid moet een antwoord bieden op twee uitdagingen die inherent zijn aan het zakelijk verkopen op Bol.com. Ten eerst is er de prijstransparantie op Bol.com, waardoor een consument met een paar muisklikken de prijzen van alle aanbieders van een bepaald product kan oproepen. Voor consumenten is dit een zegen, maar voor aanbieders is dit een uitdaging, want alleen de goedkoopste aanbieders, met een goedlopend serviceproces en snelle levertijden, maken hierdoor kans om winstgevend te opereren op Bol.com. Ten tweede vormen de dynamische prijzen op Bol.com een gevaar voor elke aanbieder. Dynamische prijzen op Bol.com zijn het gevolg van het voortdurend aanpassen van verkoopprijzen door aanbieders. Deze aanbieders hopen door de laagste prijs aan te bieden, met dank aan de prijstransparantie, extra verkopen te kunnen noteren.

Op geautomatiseerde wijze prijzen op Bol.com wijzigen vermindert de werkdruk

Omdat elke prijswijziging van een concurrent om een reactie vraagt, kosten de dynamische prijzen op Bol.com alle aanbieders veel energie. Want elke prijswijziging van een concurrent vraagt om een reactie. Zo lokt de ene prijswijziging de andere uit. Deze dynamische prijzen op Bol.com brengen dan ook kosten met zich mee, omdat het wijzigen van prijzen een arbeidsintensief werkje is dat nauwkeurig uitgevoerd moet worden: elk foutje kan desastreuze gevolgen hebben. Hoe vaker de prijzen aangepast moeten worden, hoe groter de kans dat daarbij een fout optreedt. Het op geautomatiseerde wijze prijzen op Bol.com aanpassen vermindert het risico op fouten en verlaagt de werkdruk.

Op Bol.com met repricer software van Vleks dagelijks de assortimentsprijzen aanpassen

Gelukkig is het nu mogelijk met Vleks om op geautomatiseerde wijze prijzen op Bol.com aan te passen. Vleks levert namelijk geavanceerde bol.com repricer software om op geautomatiseerde wijze prijzen aan te passen op Bol.com. Door op Bol.com de repricer periodiek toe te passen, worden kunnen productprijzen snel worden gewijzigd. Om op Bol.com de repricer toe te kunnen passen moet eerst een aantal parameters per product worden ingevuld, zoals gewenste marge, kostprijs, minimale verkoopprijs en maximale verkoopprijs. Het proces voor het aanpassen van de prijzen kan daarna op elk moment worden opgestart. Zodat de productprijzen op Bol.com altijd up-to-date zijn.

https://www.vleks.com/bol-com-repricer/