JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Computerreparatie in Boskoop gezocht? Hier kunt u op letten

Als er iets mis is met de computer of laptop is dat meestal erg vervelend. We zijn vaak behoorlijk afhankelijk van het apparaat, zowel privé als voor ons werk, en hem te moeten missen, om wat voor reden dan ook, veroorzaakt vaak veel hinder.

Het liefst wilt u hem zo snel mogelijk gerepareerd of vervangen hebben, en eventuele data hersteld. In hoeverre dat mogelijk is hangt natuurlijk af van het probleem. Als een harde schijf bijvoorbeeld echt kapot is, dan is het vaak een dure, zo niet onmogelijke zaak om er nog data vanaf te halen. En in andere gevallen is reparatie wellicht nog mogelijk, maar niet meer de moeite waard.

Een computerwinkel of reparatiebedrijf kunnen u vaak helpen. Als u de computer graag wilt repareren is een gespecialiseerd reparatiebedrijf echter vaak een betere keus. Computerwinkels doen vaak minder aan reparatie, en adviseren daarom ook eerder om een nieuwe aan te schaffen, terwijl reparatiebedrijven vaak meer mogelijkheden tot reparatie bieden. Ook verkopen zij vaak geen computers, of alleen in een beperkte mate, zodat er voor hen ook geen motivatie is om u aan te raden een nieuwe te kopen.

 

Een reparatiebedrijf kan u vaak adviseren over de kosten. Veel van hen doen standaard een gratis diagnose of werken op een no cure no pay basis. Dat betekent dat ze u precies kunnen vertellen wat het probleem met de computer is, voordat u iets betaalt.

Waar moet u nu op letten als u in de buurt van Boskoop op zoek gaan naar een reparatiebedrijf? Hier zijn een paar tips.

Vrijblijvende diagnose of no cure no pay

Niet alle bedrijven bieden het, maar het is erg handig, zeker als uw computer wat ouder is, of u bijvoorbeeld niet weet wat het probleem is en hoe veel reparatie gaat kosten. Doordat het probleem eerst onderzocht wordt, kan het bedrijf geheel transparant zijn over de kosten, en kunt u een geïnformeerde beslissing maken.

Goede communicatie

Omdat de computer zo belangrijk is, is het ook handig om te letten op de communicatie van het bedrijf. Komen ze deskundig en betrouwbaar over of zijn ze alleen op verkoop gericht? Is hun website te begrijpen? Dat zegt vaak al veel over de cultuur binnen het bedrijf.

Goede reviews

Reviews, bijvoorbeeld bij Trust Pilot of Google Reviews, kunnen u helpen een beeld te vormen van het bedrijf. Het is handig om er ook echt een paar te lezen, ook klanten zijn namelijk niet altijd even redelijk.

Certificaten

Er zijn verschillende certificaten op de markt voor ICT bedrijven. Het bekendste is het ICT Waarborg certificaat, wat garandeert dat een bedrijf aan bepaalde betrouwbaarheidscriteria voldoet. Meer informatie kunt u vinden op de site van ICT Waarborg.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Boskoop

PC Refresh

Dit computer reparatiebedrijf zit in Amsterdam en Den Haag en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICT Waarborg certificaat en goede reviews. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

De Groene computershop

Dit bedrijf zit in Gouda. Het is een grote computerwinkel dat daarnaast ook aan reparaties doet. Ze doen vooraf een diagnose en komen ook op locatie voor bijvoorbeeld het installeren van netwerken.

CS Alphen

Dit is een kleiner computerbedrijf dat zich specialiseert in reparaties. Naast reparaties doen ze ook aan hulp op afstand en netwerkbeheer.

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/