JR Wellen
Image default
Computers / Internet

De nadelen van ouder worden

Het is een onomkombaar feit: we worden allemaal ouder. Met oudheid komt wijsheid, wordt er vaak gezegd. Ook is het zo dat hoe ouder je wordt, hoe hoger je salaris is. En wanneer je eindelijk met pensioen kan gaan, hoef je nooit meer te werken en kan je de rest van je dagen besteden aan lekker niks doen of misschien zelfs wel de wereld reizen. Er zijn veel voordelen aan ouder worden, maar met elke voordeel komt er natuurlijk ook nog een nadeel bij. Er zijn verschillende nadelen waar rekening op moeten worden gehouden.

Het eerste en meest belangrijkste is misschien wel dat het lichaam minder sterk is. Botten en tanden slijten af, en spieren verliezen hun volume. Ook wordt het haar grijs, en ben je vatbaarder voor ziektes en kwalen omdat het lichaam gewoon niet meer zo goed werkt. Doordat het lichaam zwakker is, moeten er op veel dingen worden gelet. Veilig douchen ouderen betekent een bad ruilen voor een instap douche, voor valpreventie ouderen. Een trap moet vervangen worden door een lift of een appartement met maar één verdieping.

Het tweede nadeel is dat de geest natuurlijk ook minder sterk is. De tijden van feesten zijn voorbij, omdat het gewoon te vermoeiend is. De hersenen onthouden minder goed en het zicht gaat misschien ook achteruit, wat natuurlijk erg vervelend is.

Het derde en laatste nadeel is dat er meer mensen om je heen overlijden. Het klinkt misschien gruwelijk, maar als je ouder wordt worden je vrienden en familie natuurlijk ook ouder. Dit kan een grote emotionele last zijn. Als je oud bent wil je je geen zorgen te hoeven maken, maar juist dan wordt er vaak zorgen gemaakt. Ouderen zijn vaker eenzaam en depressiever dan jongere mensen. Vaak wensen ze dat ze nog jong waren, maar dit kan natuurlijk niet meer. De tijden zijn voorbij. Om dit te voorkomen, is het handig om extra therapie te geven aan oudere mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://lavicta.nl