JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Hoe je auto verkopen

Een veelgestelde vraag op internet is “Hoe je auto verkopen”.

De auto kun je zelf verkopen maar ook laten verkopen. Het verschil is dat je bij het laten verkopen er zelf geen energie en tijd in hoeft te steken.

 

Zelf de auto verkopen

Zelf verkopen kan bijvoorbeeld door een advertentie te plaatsen op een advertentiesite. Daar krijg je niet alleen te maken met particulieren maar ook met handelaren. Handelaren doen vaak een laag bod op de auto waarbij ze beloven de auto meteen op te halen. Particulieren gaan je meestal een aantal vragen stellen voordat ze langs komen. Heb je voldoende informatie over de auto in de advertentie staan, dan neemt deze kans af en kun je sneller een bezichtiging inplannen. Wel moet je er rekening mee houden dan 25% van de particulieren niet op komt dagen bij een gemaakte afspraak. Vaak zit je voor niets te wachten en wanneer je de potentiële koper hierover contacteert dan krijg je een smoes te horen. Ook moet je er rekening mee houden dat een particulier veel kritischer naar de auto kijkt. Het gaat immers vaak om een grote aankoop en een investering. Particulieren willen een goede koop doen. Daarbij kan het ook gebeuren dat de particulier na de koop terugkeert wanneer de auto niet voldoet aan de verwachtingen of wanneer er een defect of dure reparatie optreed. Ook al was de auto goed op het moment van verkoop, de auto kan altijd kapot gaan omdat er altijd onderdelen zijn die zomaar stuk kunnen gaan. Verkoop daarom altijd de auto met een verkoopovereenkomst. Zet daarin duidelijk in dat er geen garantie is en dat de auto zo wordt meegenomen. Vermeld daar ook eventuele schades, gebreken of mankementen in. Zodoende kan de koper later geen verhaal halen op deze punten.

 

Auto verkopen via autoveiling

Om veel gedoe te voorkomen kun je ook eenvoudig je auto verkopen via een autoveiling. Op deze manier heb je er geen werk van en ook geen frustratie. Het kost je niets en het bod dat je ontvangt is de daadwerkelijke verkoopprijs zonder afdingen achteraf. Daarbij wordt de auto voorgelegd aan meer dan 5000 bedrijven die allen RDW erkend zijn. Verkopen gaat niet alleen razendsnel, maar ook veilig en voor de beste prijs. Meer weten? Ga dan naar GratisMijnAutoVerkopen.nl