JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Mijn auto verkopen

Als we op internet gaan zoeken naar ‘Mijn auto verkopen’ dan komen we de website Gratis Mijn Auto Verkopen tegen. Deze website betreft een online autoveiling waar je snel en effectief je auto kunt verkopen.

Hoe werkt de autoveiling

Het principe van deze autoveiling werkt als volgt:

Je meldt je auto aan door het kenteken in te vullen en vult daarbij een aantal vragen in die alleen jij kunt weten. Denk daarbij aan de opties, staat van het voertuig en de eventuele mankementen. Zodra alle gegevens compleet zijn, dan wordt de opgegeven informatie nogmaals gecontroleerd door een ervaren automakelaar. Blijkt alles juist te zijn, dan wordt het voertuig in de online veiling geplaatst. Zodra het voertuig in de veiling staat, dan kan deze worden bekeken door de aangesloten autobedrijven. De auto komt anoniem in de veiling te staan waarbij persoonlijke gegevens verborgen blijven. Hierdoor kunnen de autobedrijven dus niet rechtstreeks contact opnemen met de aanbieder. De autobedrijven kunnen vervolgens een bod uitbrengen op het voertuig. Daar krijgen zij 24 uur de tijd voor. Na 24 uur sluit de veiling automatisch en stopt de mogelijkheid om verder te bieden. Het hoogste bod wordt dan aan de verkopende partij doorgestuurd en deze kan beslissen wat hij of zij met het bod doet.

72 uur bedenktijd

Voor de verkopende partij is er 72 uur bedenktijd. Verstrijkt de 72 uur en is er geen reactie gekomen, dan vervalt het bod. Reageert men wel binnen de tijd en wordt het bod geaccepteerd, dan is de koper (bieder) verplicht de auto af te nemen voor het overeengekomen bod. De verkopen is niets verschuldigd aan de autoveiling. De autoveiling is dus van A tot Z gratis. Ook het bod is vrij van verplichtingen waardoor de verkoper geen enkel risico loopt.

RDW erkend en vooraf gescreend

Alle autobedrijven zijn RDW erkend en hebben vooraf een screening ondergaan. Zodoende zijn alle aangesloten autobedrijven betrouwbaar en kan men veilig, zonder risico of gedoe, de auto verkopen. Bij Gratis Mijn Auto Verkopen kun je dus veilig je auto verkopen. Werkt ook voor Belgie.