JR Wellen
Image default
Computers / Internet

SEO check – weet wat u te doen staat

 

Een SEO checker dient ervoor duidelijkheid te bieden aan mensen met een website. Doorgaans wordt deze SEO check vooral uitgevoerd wanneer een website nog niet de gewenste positie in Google kan bemachtigen. Dit kan te maken hebben met een van de drie aspecten techniek, content of autoriteit van uw website, die bij zoekmachine optimalisatie komen kijken. Wat u ook wil bereiken met uw website, het begint allemaal met een SEO scan door een SEO checker.

Techniek website en content met zoekwoorden

Door een SEO check hebt u niet direct de problemen van uw website opgelost, maar er wordt licht geschenen op waar uw website tekort schiet. Het eerste aspect dat gescand wordt is misschien wel de belangrijkste, de techniek, waarna de content geanalyseerd wordt. De SEO scan laat idealiter zien dat de website technisch geoptimaliseerd is, waardoor zoekmachines alle webpagina’s goed kunnen zien, inclusief de inhoud ervan. Deze content is bepalend voor de locatie waar in Google (bij welke zoekwoorden) uw website wordt weergegeven. Zoekwoorddichtheid en unieke content worden bijvoorbeeld in de SEO check geanalyseerd, waarna er advies wordt uitgebracht.

Autoriteit door linkbuilding

De laatste factor die door de SEO checker in beeld wordt gebracht, die bepaalt of uw website daadwerkelijk bovenaan in Google komt te staan, is autoriteit. Autoriteit die in de SEO check wordt weergegeven. De website check bepaalt hoe hoog de autoriteit is, net als Google, op basis van het aantal en de kwaliteit van linkbuilding. De SEO scan geeft hier dus eigenlijk aan hoeveel vertrouwen Google uw website toekent op basis van het aantal websites dat uw website aanbeveelt.

Elke webpagina, SEO gescand

Met een SEO check is uw SEO meteen gescand en kan de vinger op de zere plek gelegd worden. Er wordt bij zo’n website check dus gefocust op de techniek, content en autoriteit van zo’n website. Mocht u geen zoekmachine optimalisatie hebben toegepast, dan zal er waarschijnlijk niet veel positiefs uit de SEO checker komen. Hierover hoeft u niet in paniek te raken. Door de SEO check uit te voeren bij een zoekmachine optimalisatie bureau als SAM Online Marketing weet u namelijk precies wat er gedaan moet worden en kunt u er altijd terecht om uw website bovenaan in Google te krijgen.