JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Wat te doen als de apps in Windows 10 niet meer werken?

Zoals je wel zult weten, kun je via de Windows Store allerlei leuke en/of handige apps downloaden. En natuurlijk wil je dan ook dat deze apps werken en blijven werken. Na bijvoorbeeld een update kan het echter gebeuren dat apps problemen geven. Je kunt ze niet meer openen of ze sluiten zich na het openen meteen weer af. In dit artikel vertellen we je hoe je dit probleem zelf kunt oplossen, dus lees snel verder.

Update het systeem

Je update het systeem van je computer vooral om eventuele problemen te voorkomen, maar ook om eventuele problemen op te lossen. Begin dus met updaten. Updaten doe je als volgt:

  • Klik rechtsonder op het symbool voor het openen van het actiecentrum en kies ‘Alle instellingen’;
  • Klik op ‘Bijwerken en beveiliging’;
  • Klik aan de linkerkant op ‘Windows Update’;
  • Installeer alle updates totdat Windows geen nieuwe updates meer kan vinden (mogelijk moet je je computer daarvoor een aantal keer opnieuw opstarten).

Start daarna je computer (nog een keer) opnieuw op en controleer of het Windows 10 app-probleem is opgelost.

Gebruik de Microsoft probleemoplosser

Heb je Windows 10 helemaal geüpdatet, maar is het probleem nog steeds aanwezig? Dan kun je het proberen te verhelpen met behulp van de Windows 10 apps probleemoplosser van Microsoft.

Controleer de bestanden

Hebben de vorige 2 tips niet geholpen? Ga dan na of het systeem eventueel beschadigde bestanden bevat. Begin hiervoor met het controleren van de harde schijf. Dit doe je als volgt:

  • Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf;
  • Kies ‘Eigenschappen’ en ga naar het tabblad ‘Extra’;
  • Klik op controleren en daarna op ‘Station scannen’.

Na de controle van de harde schijf controleer je of alle bestanden van Windows nog in orde zijn. Dit doe je als volgt:

  • Klik met de rechtermuisknop op het Windows startmenu en kies ‘Opdrachtprompt (administrator)’;
  • Typ in het opdrachtpromptvenster het commando sfc /scannow in en druk op ‘Enter’.

Je computer wordt nu gescand op corrupte bestanden.

Maak gebruik van FixWin 10

Heeft ook tip 3 niet geholpen? Probeer dan het Windows 10 app-probleem op te lossen met behulp van de tool ‘FixWin10’. Met deze tool kun apps die je niet meer geopend krijgt worden gerepareerd. Ook kan een probleem bij het vanuit Windows Store downloaden van apps met deze tool verholpen worden (als het downloaden niet lukt). Tot slot kan het probleem als het gevolg van het niet kunnen installeren van apps (foutcode 0x8024001e) met ‘WinFix10’ worden opgelost. Superhandig!

Twijfel je?

Lijken de apps in Windows 10 weer te werken, maar twijfel je toch nog? Laat je computer dan nakijken door een expert. Die expert vind je bij een computerreparatiebedrijf in Amsterdam. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/