JR Wellen
Image default
Computers / Internet

Help! Mijn iPhone heeft waterschade!

Heb je je iPhone in het water laten vallen? Dan is het heel belangrijk snel te handelen, zodat je de schade kunt beperken. In dit artikel laten we je precies weten wat je bij waterschade moet doen. Volg deze stappen en je bent in no time weer vrolijk aan het appen, bellen en e-mailen.

Stap 1: vind uit hoe ernstig de schade is

Probeer in te schatten hoe groot de waterschade aan je iPhone is. Heeft je iPhone urenlang op de bodem van het zwembad gelegen of heb je er alleen een flesje water over gemorst? Bij echte grote waterschade kun je beter niet proberen dit zelf op te lossen, maar beter direct naar een specialist gaan. Is de schade beperkt gebleven, dan is de kans ook groter dat je de schade grotendeels zelf kunt herstellen.

Stap 2: schakel je iPhone uit

Schakel je iPhone meteen uit nadat deze waterschade heeft opgelopen. Zo voorkom je verdere schade en kortsluiting. Je schakelt je iPhone uit door de powerknop ingedrukt te houden tot de schuifbalk verschijnt. Laat hem ook echt uit staan, totdat de schade is verholpen. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je iPhone verder beschadigt. Uiteraard kun je ook beter niet je iPhone opladen nadat deze waterschade heeft opgelopen.

Als je iPhone eenmaal uit staat verwijder je het eventuele hoesje en de simkaart. Hou je iPhone daarna ondersteboven en schud hem voorzichtig.  Zo verwijder je het eventuele vocht dat in de openingen van je telefoon terecht is gekomen. Dep je iPhone nu droog met een zachte doek.      

Stap 3: leg je iPhone in rijst

Het meeste vocht is nu van je iPhone ontdaan, maar nog niet alle vocht. Laat je iPhone daarom vervolgens verder drogen. Leg hem hiervoor in een bak en dompel hem onder in ongekookte rijst. De ongekookte rijst zal het eventuele resterende vocht uit je iPhone absorberen. Wij adviseren je je iPhone minimaal 24 uur en liefst 72 uur in de ongekookte rijst te laten liggen. Zet de bak met rijst en je iPhone op een warme plek neer. Denk dan bijvoorbeeld aan de vensterbank.    

Wanneer kun je je iPhone weer aan zetten?    

Het is heel lastig om aan te geven wanneer je je iPhone weer aan kunt zetten. Dit is natuurlijk afhankelijk van de vraag hoeveel vocht er zich in je iPhone heeft genesteld en waar het zich heeft genesteld.  Vanaf de buitenkant heb je daar geen zicht op. Wel kunnen we zeggen dat het verstandig is minimaal 2 dagen te wachten met het weer aanzetten van je telefoon. Nog verstandiger is het echter om nog iets langer te wachten. Durf je het aan om je iPhone weer in te schakelen? Controleer dan of hij weer functioneert zoals vóór de waterschade. Doet je iPhone het na 72 uur weer als vanouds, dan heb je geluk! Doet hij het niet meteen? Stap dan een computer reparatiebedrijf in Amsterdam binnen en laat de binnenkant van je iPhone controleren en repareren door professionals.   

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/